Početna Crna hronika Nemački begunac uhapšen u Temerinu po srpskoj poternici

Nemački begunac uhapšen u Temerinu po srpskoj poternici

0

Nemac srpskog porekla Daniel Vojnović (31) uhapšen je u Temerinu na osnovu potrage za krivična dela, koja je počinio u Srbiji.

Za ovim mladićem u Srbiji je bila raspisana potraga za nekoliko krivičnih dela, a poznato je da za njim traga i nemačka policija, nakon što je u martu pobegao zatvorskim čuvarima koji su ga odveli u posetu porodičnoj kući.

U istražnim organima za sada nije bilo informacija o ovom hapšenju, kao i da li će biti isporučen Nemačkoj.

Podsetimo da su mediji ranije pisali da je Vojnović u martu iskoristio priliku da uzme automobil svojih roditelja i pobegne, kada im je bio u poseti.

On je u Nemačkoj uhapšen 2014. godine, kada je pucao i ranio izbacivača bordela u Port Vestfaliku u Nemačkoj, zbog čega je osuđen na tri godine i sedam meseci zatvora. Mediji prenose da je Vojnović i pre ove presude više puta osuđivan u Nemačkoj i to zbog nekoliko pljački i maltretiranja zatvorenika u zatvoru.

Nemački mediji su pisali i da Vojnović važi za neuračunljivu osobu, a navodno pati i od paranoje. Zvanično mu je dijagnostikovan disocijalni poremećaj ličnosti. Prilikom donošenja odluke o zatvaranju iz bezbednosnih razloga nisu dokazana šizofrena oboljenja, iako se čudno ponašao na glavnoj raspravi 2015. kada nije prepoznao rođenu majku.

Izvor: 021/Blic/Kurir
Foto: Pixabay