Početna Gastro NS #FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Švedska

#FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Švedska

0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče nam se predstavila Hrvatska, a prisutnima se obratio ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota.

Program je upriličio i nastup ženskog pevačkog zbora HKUPD Stanislav Preprek iz Novog Sada koji je izvodio tradicionalne hrvatske pesme.

Okupljeni posetioci na Trgu slobode ovom prilikom su degustirali dalmatinsku pršutu i sir sa maslinama i slavonskim kulenom. Takođe, točila su se i isprobavala hrvatska vina.

Danas od 17 časova bićemo u prilici da upoznamo Švedsku, a pre konzumiranja njihovih specijaliteta prisutnima će se obratiti i ambasador ove zemlje koji će predstaviti svoju nacionalnu kuhinju i prateći kulturno – umetnički program.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html