Početna Crna hronika Neonacisti upali na tribinu u Muzeju Vojvodine

Neonacisti upali na tribinu u Muzeju Vojvodine

0

1910-1314345739-6805-IMG_0012

Pripadnici organizacije “Srbska akcija” upali su na otvaranje izložbe “Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji” i promociju knjige “Ideologija varvarstva” u Muzeju Vojvodine.

Grupa pripadnika nezvanične organizacije “Srbska akcija” došla je odmah po početku tribine i pokušala da je prekine.

Prema rečima očevidaca, oni su ušli u izložbeni prostor muzeja, delili letke i uznemirili posetioce. Policija je, kako navode očevici, pretresla i legitimisala “nezvane goste” na tribini, nakon čega su oni pušteni, a tribina nastavljena.

U novosadskoj policiji kažu da je patrola došla na poziv radnika obezbeđenja koji je primetio petnaestak momaka ispred ulaza u muzej i pretpostavio da bi oni mogli izazvati incident. Policajci su legitimisali četrnaest osoba, od kojih su se neki odmah nakon toga udaljili, dok je drugi deo ušao u muzej i u prostor gde je postavljena izložba.

Događaj je završen a da nije bilo nikakvog nasilja niti narušavanja javnog reda, pa nije bilo ni razloga za bilo kakvu reakciju policije“, rečeno je u PU Novi Sad.

Organizacija “Srbska akcija” učestvovala je u maršu neonacista 2012. godine u Temišvaru, koji je organizovala rumunska “Nova desnica”. Prošle godine delili su letke koji pozivaju na nasilje nad Romima, o čemu možete čitati OVDE. Jedan član te organizacije je nakon toga uhapšen.

Autor: Blic