Početna Crna hronika Ni posle pet godina nema epiloga suđenja za višednevnu pucnjavu u Petrovaradinu

Ni posle pet godina nema epiloga suđenja za višednevnu pucnjavu u Petrovaradinu

0

Otvaranje glavnog pretresa pred novim većem novosadskog Višeg suda M.M. (35) iz Petrovaradina, okrivljenom za višednevnu pucnjavu iz 2015. godine u tom delu grada, juče je odloženo u Višem sudu u Novom Sadu.

Kako piše Dnevnik, branilac optuženog, advokat Milan Unković priložio je veću medicinsku dokumentaciju doma zdravlja u kojoj se navodi da je okrivljeni prekjuče prijavio povredu, a da je za juče imao zakazanu kontrolu.

Ovaj vremešni predmet je promenio nekoliko sudija u Osnovnom sudu, prešao je u Viši pre tri godine, ali je dodeljen sudiji koji je otišao na drugu funkciju. Predmet je mirovao i juče je napokon trebalo da počne pretres uz iznošenje odbrane. Ipak, do sada nema epiloga, odnosno prvostepene presude.

Glavni pretres, piše Dnevnik, nije zaključen ni u Osnovnom ni u Višem sudu. Predsednica novog veća sudija Nataša Vojnović zakazala je početak suđenja za 1. februar sledeće godine, jer nije bilo ranijeg datuma u koji bi se uklopili učesnici postupka, a uz to je i na rasporedu suđenja gužva s pritvorskim predmetima, koji imaju prioritet.

M.M. se pripisuje da je nekoliko noći u martu 2015. godine pucao na više kuća i automobila u Petrovaradinu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa posedovanjem oružja, municije i eksploziva.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, u martu pre pet godina, nakon osam dana od početka pucnjava, pronađena je automatska puška, pištolj “tetejac”, dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin.

Ipak, na otvaranju dokaznog postupka, optuženi je rekao da se ne oseća krivim i da osporava optužni akt u celini.

“Ne želim da iznesem odbranu, odnosno i dalje ću se braniti ćutanjem. Svestan sam da na ovaj način otežavam prikupljanje dokaza u ovom postupku”, kazao je on u Osnovnom sudu na otvaranju dokaznog postupka.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay