Početna Crna hronika Odloženo suđenje za otmicu Cvijetića zbog povrede jednog od okrivljenih

Odloženo suđenje za otmicu Cvijetića zbog povrede jednog od okrivljenih

0

U Višem sudu u Novom Sadu juče je odloženo suđenje petorici okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave.

Jučerašnji glavni pretres odložen je zbog zdravstvenih problema Dalibora Bogdanovića Boće koji je dan ranije pao u pritvoru i zadobio lake telesne povrede, te zbog toga nije bio u mogućnosti da pristupi na jučerašnje ročište.

Predsednica veća sudija Sanja Perić zakazala je nastavak suđenja za 21. februar naredne godine. Podsetimo, ovo suđenje počelo je sedmi put ispočetka zbog promene postupajućeg sudije i tužioca.

Na optuženičkoj klupi za otmicu koja se dogodila 22. maja 2017. godine u popodnevnim časovima na novoj Detelinari na optuženičkoj klupi su se našli Goran Kovačević Goranac, Božidar Bosnić, Dalibor Bogdanović Boća, Nenad Stević, nevenčani suprug fitnes instruktorke Teodore Kaćanski, ubijene pre šest godina, kao i sada već suspendovani policajac iz Beograda Vladica Rakić, koji se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini u pritvoru zbog više krivičnih dela, navodi se u optužnici koju zastupa zamenik Višeg Javnog tužioca Slobodan Josimović.

Na početku glavnog pretresa sva petorica okrivljenih naveli su da se nije radilo o otmici već o „građanskom hapšenju“, jer su sumnjali da je Goran Cvijetić ubio Teodoru Kaćanski 19. novembra 2016. godine, kao i da je pokušao da ubije Nika Uskokovića, šuraka prvookrivljenog Gorana Kovačevića Goranca, februara 2017. godine ispred jedne škole u Novom Sadu dok je čekao sina, a sumnja se da je meta bio njegov zet Goran Kovačević Goranac u čijem se džipu Uskoković nalazio.

Goran Cvijetić je od ranije poznat policiji sumnjiči se za više krivičnih dela poput pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca i podmetanje bombe pod automobil Tomislava Bokana, tadašnjeg direktora JKP „Urbanizam“.

Goranac i Boća su više puta bili na meti napadača. Boća je ranjen 2014. godine u Laze Telečkog ispred lokala „Kućerak“, za ovo ranjavanje osuđen je Jovan Kecman zvani Coja, a 23. marta 2019. godine ispod njegovog automobila „BMWx5“ podmetnuta je bomba kada je Boća ostao bez leve potkolenice, dok je na Goranca pokušan atentat 2. septembra prošle godine, kada je ubijen njegov telohranitelj MMA borac Uroš Stefanović, a Goranac je lakše ranjen u ruku. Suđenje za to delo je još uvek u toku.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay