Početna Crna hronika Osumnjičen da je pomagao muškarcu koji je odborniku iz Sremskih Karlovaca zapalio...

Osumnjičen da je pomagao muškarcu koji je odborniku iz Sremskih Karlovaca zapalio automobil

0

Novosadska policija uhapsila je N. A. (27) zbog sumnje da je pomagao osobi koja je zapalila automobil u Novom Sadu, saopštila je Policijska uprava Novi Sad. Sumnja se da je N. A. svojim vozilom 2. oktobra dovezao muškarca do Bulevara kralja Petra, koji je potom, kako se sumnja, zapalio automobil meštanina Sremskih Karlovaca (56). Policija traga za osumnjičenim muškarcem, a N. A. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Podsetiomo, odborniku Lige socijaldemokrata Vojvodine u Opštini Sremski Karlovci Branislavu Sančaninu 2. oktobra je zapaljen automobil „pežo 207“ na Bulevaru kralja Petra u Novom Sadu. O čemu ga je obavestila policija, probudivši ga u 4.30 časova.

– Izgoreo je ceo prednji deo. U tom trenutku smo svi mislili, što je i logično, da su se zapalile instalacije. Međutim, policijski uviđaj i snimci sa dve obližnje kamere koje su pogledali, pokazali su drugačije. Na snimku se jasno vidi čovek kako benzinom poliva auto i pali ga i kako beži na suprotnu stranu Bulevara kralja Petra – ispričao je Sančanin za 021.

Dodaje, ipak, da ti snimci nisu dovoljni da se počinilac identifikuje, budući da je do prestupa došlo oko četiri sata ujutru pa je napolju bilo previše mračno. Počinilac je nosio kapuljaču, a Sančanin kaže da na osnovu njegovog trčanja može da se zaključi da je u pitanju mlađa muška osoba.

Njegov automobil nije jedini koji je pretrpeo štetu. Vatra je zahvatila i zadnji deo automobila „nisan kaškai“ u vlasništvu Sančaninove komšinice, a koji je bio parkiran ispred vozila koje je bilo meta za sada nepoznatog počinioca. Oštećen je i ulaz u garažu. Garaža je gorela i vatrogasci su to ugasili. Sančanin pretpostavlja da je ukupna šteta oko 16 hiljada evra.

Potencijalni uzrok vidi u svom političkom angažmanu.

– Ne mogu da povežem uzrok, radim kao profesor, radio sam ceo život poštene poslove, bio sam u medijima… Jedino što mogu da povežem, ali ne bih da prejudiciram, to je da sam na prethodnim izborima bio prvi na listi Vojvođanskog fronta u Sremskim Karlovcima, sada sam odbornik i verujem da je to u pitanju – ispričao je Sančanin.

Branislav Sančanin jedini je odbornik Vojvođanskog fronta (Liga socijaldemokrata Vojvodine) u karlovačkoj skupštini. Ova stranka zajedno sa „Karlovačkom listom“ i Srpskom radikalnom strankom čini opoziciju. Prethodno je uređivao lokalni medij „Karlovački list“ koji je ugašen nakon što nije dobio novac na konkursu za medije u Sremskim Karlovcima.

Reagovala je i Liga socijaldemokrata Vojvodine koja je podsetila da su na dan izbora 21. juna nepoznata lica demolirala prostorije LSV u Sremskim Karlovcima, a da vinovnici još uvek nisu otkriveni.

Izvor: novisad.com, 021
Foto: Pixabay