Početna Gradske teme Sređuje se parking u dvorištu Skupštine grada

Sređuje se parking u dvorištu Skupštine grada

0

Grad će rekonstruisati parking od 50 mesta u ulici Laze Stanojevića, koji zapravo predstavlja parkiralište u dvorištu Skupštine grada.

Planirano je da se prilikom rebalansa iz budžeta JKP “Parking servis” izdvoji 15 miliona dinara kao kapitalna subvencija za radove na parkingu i gradnju biciklističkih parking mesta i uređenja dela pešačkih površina.

U ovim radovima će učestovati i JKP “Vodovod i kanalizacija” koje je ranije obezbedilo novac i takođe pre tri meseca uradilo tender i odredilo firmu “Graditelj NS” da za 4.981.226,79 dinara bez PDV-a za 30 dana obavi radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

Parking servis je u zahtevu za dobijanje sredstava iz budžeta naveo da je parkiralište u dvorišnom delu Skupštine grada u ulici Laze Stanojevića više decenija u eksploataciji i da je sagrađen od betonskih ploča koje su u veoma lošem stanju, dok su postojeće pešačke površine oštećene. Ovo preduzeće navodi i da Vodovod već ima potpisan ugovor sa izvođačem i obezbeđena sredstva, ali ne mogu da otpočnu sa radovima dok se ne obezbede za parterno uređenje, kao i da je već dobijena građevinska dozvola.

Izvor: 021
Foto: Pixabay