Početna Crna hronika Ponavlja se suđenje novosadskom lekaru za obljubu devojčice

Ponavlja se suđenje novosadskom lekaru za obljubu devojčice

0

Ponovljeno suđenje penzionisanom lekaru sudske medicine Š. T. (67), koji je u prethodnom postupku bio osuđen zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnjakinje, počelo je u Višem sudu.

Iako je devojčica već davala izjavu tokom istrage u Centru za socijalni rad i prilikom veštačenja, ona je ponovo saslušana po nalogu Apelacionog suda u skrin sobi kao posebno osetljiv svedok, piše Dnevnik.

U prethodnom postupku okrivljeni je osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog dela koje je trajalo u periodu od marta 2018. do februara 2020. godine.

Kako je tada obrazložila sutkinja Ivana Josifović, sud je prihvatio iskaz devojčice dat iz skrin sobe koji je bio jasan i detaljan, kao i na osnovu materijalnog dokaza, odnosno dnevnika devojčice.

“Kako nije bilo fizičkih tragova jer nije ni bila primenjivana sila, nema ni materijalnih dokaza u tom pravcu. To međutim, ne umanjuje uverenje suda koji je van razumne sumnje utvrdio da su se inkriminisane radnje dogodile”, navodi se u obrazloženju presude, a prenosi Dnevnik.

Š. T. je uhapšen 5. marta 2020. godine pod sumnjom da je primoravao dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje, a zauzvrat joj davao novac.

Nastavak glavnog pretresa je zakazan za februar sledeće godine.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay