Početna Crna hronika Bivši načelnik novosadske policije vraćen u službu nakon suspenzije

Bivši načelnik novosadske policije vraćen u službu nakon suspenzije

0

Nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, koji je februara ove godine suspendovan, i dalje sedi u MUP i prima platu, samo na drugom radnom mestu, piše list Nova.

Prema saznanjima Nove, pre izvesnog vremena je vraćen u službu.

On se trenutno nalazi u policiji na mestu pomoćnika komandanta za uniformisane radnike u Direkciji policije u SIV-u.

“Šušnjić se više ne nalazi pod suspenzijom, vraćena mu je legitimacija i svakog dana normalno dolazi na posao u zgradi SIV-a. Nalazi se u Direkciji policije, pomoćnik je komandanta za uniformisane radnika, ali je to u suštini funkcija na kojoj se ništa ne pita. Dolazi na posao, prima platu, postoje beneficije, ali bez bilo kakve moći”, otkriva izvor ovog lista.

Nekadašnji prvi čovek novosadske policije nedavno se našao u žiži javnosti zbog sumnje da je zajedno sa Dijanom Hrkalović nezakonito prisluškivao Darka Eleza, koji je nedavno osuđen na 15 godina zatvora u Bosni i Hercegovini u predmetu “Lutka”.

Izvor lista ističe da Sektor unutrašnje kontrole (SUK) trenutno istražuje i “manje igrače” od Šušnjića, za koje se sumnja da su sarađivali sa Elezom.

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića.

Bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, suspendovan je početkom februara, kada su mu oduzeti policijska značka i oružje.

On je sa funkcije načelnika Policijske uprave smenjen u septembru prošle godine, kada je u javnost dospeo snimak na kom se vidi kako Nikšićanin Ivan Kontić brutalno prebija i lomi ruke jednom mladiću. Ovome je prethodilo i to što su u julu, tokom građanskih protesta, policajci brutalno pretukli mladića s autizmom koji je vozio bicikl kroz centar grada.

Izvor: 021.rs/Nova.rs
Foto: Printscreen