Početna Crna hronika Spasavala ih policija: Improvizovanim splavom pokušali da se spuste Dunavom

Spasavala ih policija: Improvizovanim splavom pokušali da se spuste Dunavom

0

Pripadnici granične policije i policijske stanice Stari grad spasli su juče četiri mladića koji su se improvizovanim splavom na tri bureta pustili niz Dunav između Varadinskog i Žeželjevog mosta.

Kako je za “Blic” potvrđeno u policiji, njihovi službenici dobili su oko 18:30 časova dojavu da se improvizovani splav sa nekoliko mladića na njemu kreće nekontrolisano po Dunavu.

“Na lice mesta izašla je patrola policijske stanice Stari grad i videli su mladiće koji su plutali na splavu po Dunavu koji ih je nosio ka Luci ‘Novi Sad’ i Kanalu DTD. Odmah su pozvali kolege iz granične policije koji su bili sa čamcem usidreni na Beogradskom keju i dali se u spasavanje mladića. Na sreću, svi su brzo prebačeni u čamac i prošli su bez ikakvih povreda tako da nije bilo potrebe da se upute na lekarski pregled”, rečeno je za “Blic” u novosadskoj policiji.

Inače, mladići su stari 23, 22, 20 i 14 godina i pukom srećom su izbegli tragediju zato što je neposredno nakon njihovog spasavanja Dunavom prošao veliki teretni brod koji je mogao da ih potopi.

Izvor: Blic
Foto: Pixabay