Početna Sport Rukometne reprezentacije Srbije i Švajcarske 16. juna na Spensu

Rukometne reprezentacije Srbije i Švajcarske 16. juna na Spensu

0

Rukometne reprezentacije Srbije i Švajcarske će odlučujuću utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo, odigrati 16. juna u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a.

Ovim povodom je na SPENS-u održana konferencija za novinare počasnog organizacionog odbora, čiji je član pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, istakao značaj ovog sportskog događaja za Vojvodinu i Novi Sad.

“Zadovoljstvo je što smo u prilici da, pored velikih sportskih događaja koje smo imali u ovoj i prošloj godini, a reč je o učešću košarkaške A reprezentacije nakon 13 godina u Novom Sadu i najbolje selekcije odbojkaške reprezentacije, sada ugostimo i najbolju mušku rukometnu reprezentaciju”, naglasio je Batez.

On je izneo da je siguran da je Rukometni savez Srbije doneo pravu odluku povodom toga da dovede ovu utakmicu u Novi Sad. Batez je rekao da je zahvalan RSS-u na ovoj odluci, zato što je Grad Novi Sad, zajedno sa Rukometnim klubom Vojvodina kao tehničkim organizatorom utakmice, dokazao da je „perjanica” muškog rukometa u našoj zemlji.

Pokrajinski sekretar za sport je naveo da je siguran da će se zajedničkim snagama ispuniti svi standardi koje postavlja Evropska federacija. Batez je istakao da je, osim promocije rukometa, izuzetno važno da utakmica bude posećena i da u što većem broju podržimo našu reprezentaciju, kako bi ih što bolje motivisali da pobede i kvalifikuju se za Evropsko prvenstvo.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin rekao je da Novi Sad predstavlja centar sporta i rukometa, i da veruje da će i ovoga puta to dokazati.

“Novi Sad je zajedno sa gradonačelnikom zaista puno učinio i pružio svu neophodnu logistiku, kako bi ovaj događaj u nedelju bio uspešan”, istakao je Cvjetićanin uz želju da velika dvorana SPENS-a bude puna ovim povodom.

Predsednik Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić je rekao da je čast i odgovornost što je ovaj klub, zajedno sa RSS tehnički organizator duela.

“Pošto već imamo značajno iskustvo u organizovanju velikih sportskih susreta, verujem da ćemo i ovoga puta biti uspešni domaćini i da će celokupna organizacija ovog sportskog spektakla između Srbije i Švajcarske proteći na najvišem nivou”, istakao je Đukić.

V.d. generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Mazlam Džemailoski izneo je veliku zahvalnost oragnizatorima ovog velikog događaja i domaćinima u Novom Sadu. On je istakao značaj koji Novi Sad ima i kao “stecište rukometa u muškim selekcijama” tokom celog juna, tako da zahvaljujući doprinosu članova počasnog organizacionog odbora, kako je Džamailoski naveo, biće prisutne i juniorska i kadetska reprezentacija.

Sekretar RSS rekao je da je rukomet veoma razvijen i popularan sport, i da će zahvaljujući i zalaganjima RK Vojvodine, Novi Sad sa pravom poneti epitet rukometnog grada.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay