Početna Crna hronika Stara topola usmrtila ženu, veštak utvrđuje zbog čega je drvo palo

Stara topola usmrtila ženu, veštak utvrđuje zbog čega je drvo palo

0

Prilikom pada drveta na automobil u pokretu, tokom nevremena u četvrtak oko 11 časova, kod Šangajske raskrsnice na ulazu u grad, poginula je samohrana majka troje dece Anđelka Savić Škrbić (43).

Ona je vozila kola u kojima se nalazio i njen otac, S. S. (84), koji je nakon ukazane prve pomoći prevezen u Urgentni centar. On je zadobio lakše povrede, a zadržan je na Klinici za neurohirurgiju.

Po rečima očevidaca, nevreme je bacalo grane na sve strane, ali niko nije mogao da pretpostavi da će se drvo stare topole obrušiti na automobil. Ipak, to se dogodilo i “fiat multipla” bio je potpuno smrskan. Da bi došli do nastradale i povređenog vatrogasci su morali da seku automobil.

Osim policije, na uviđaj je izašao i veštak šumarske struke, kako bi se utvrdilo zbog čega je drvo palo.

Podsetimo da je pre devet godina velika grana u Exit-ovom kampu kod Filozofskog fakulteta usmrtila Jelenu Matić (28) iz Paraćina, dok je Dafina Anastasova iz Skoplja tada zadobila teške povrede.

Gradske službe imale su juče dosta posla, jer su grane padale u različitim delovima grada. Građani su Zelenilu prijavili da se u Ulici Braće Krkljuš 13 drvo srušilo na terasu na prvom spratu zgrade, u Ulici Braće Popović se drvo precepilo na pola, u Bate Brkića 12 polomljeno stablo trešnje preprečilo je put, dok se veliko drvo srušilo i u dvorište Osnovne škole “Đura Daničić”.

Izvor: 021.rs

Foto: NSulice