Početna Crna hronika Suđenje za napad nožem kod Futoške pijace: Jedna od okrivljenih odjednom priznala...

Suđenje za napad nožem kod Futoške pijace: Jedna od okrivljenih odjednom priznala krivicu

0

Glavni pretres pun obrta, na koji su privedene dve okrivljene za fizičko nasrtanje na muškarca i ubadanje pretprošle godine kod Futoške pijace, nastavljen je juče u Višem sudu u Novom Sadu.

Z. J. (35) sa neprijavljenim boravištem u Novom Sadu, a sada u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, okrivljena dosad samo za učestvovanje u tuči, na ročištu proteklog novembra je po ko zna koji put promenila odbranu, ali ovog puta je posle dve godine postupka potpuno neočekivano prihvatila na sebe krivicu koja se pripisuje prvookrivljenoj, odnosno pokušaj ubistva.

Ona se brani bez advokata, pošto delo za koje se tereti dosad to ne zahteva u ovom postupku, ali bi u slučaju za pokušaj ubistva morala da ima branioca.

Posle nalaza veštaka koji su se odnosili na sposobnost prvookrivljene J. N. (41) za rukovanje nožem, s obzirom na njene deformacije šaka, Z. J. je odjednom upitala u dva navrata kakve dokaze imaju protiv nje i potom tražila pauzu od pet minuta jer se, kako je kazala, nije osećala dobro.

U nastavku pretresa kazala je da je nedavno imala smrtni slučaj u porodici.

“Izjavljujem da ja jesam kriva za pokušaj ubistva nožem”, rekla je juče ova okrivljena. Na pitanje zamenika tužioca zbog čega sada priznaje ovo teže delo, a ranije je pričala drugu priču i da li ju je neko na to prisilio, ona je rekla: “Mnogo sam lagala, a nije me niko primorao da nekoga zaštitim ovakvim iskazom. Ostajem pri tome i danas i nemam šta da dodam. Ipak, i J. N. je kriva, jer da me nije pozvala i da mi nije prethodno stavila nož u džep, ne bi se to desilo. Ona se tukla s tim čovekom i pozvala me je da dođem, kad me je on udario uzela sam nož pa sam ga ubola. Ja baš i nisam bila svesna toga šta se događa jer mi je ona prethodno sipala neki lek u piće”, rekla je drugookrivljena.

Još uvek nije određen termin narednog pretresa zbog dostavljanja svih spisa tužilaštvu.

Okrivljenim se optužnim aktom pripisuje da su 29. septembra 2020. godine, oko 22 sata, na uglu Bulevara oslobođenja i Futoške ulice, muškarcu J. Đ. zadale više udaraca u predelu glave i tela, usled čega se oštećeni povlačio i pokušao da se odbrani i da im uzvrati udarac, zamahujući nogom prema njima, ali u tome nije uspeo.

Izvor: Dnevnik.rs, 021.rs
Foto: Pixabay