Početna Crna hronika Uhapšeni radnici Gradske uprave za građevinsko zemljište i JKP “Put”

Uhapšeni radnici Gradske uprave za građevinsko zemljište i JKP “Put”

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Kako je saopštila policija uhapšeni su Z.L. (1957) i D.B.P. (1964) službenici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i M.M. (1961) radnica JKP „Put“ Novi Sad zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja. Takođe, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, uhapšen je S.T. (1971) odgovorno lice u privrednom društvu „MN“ d.o.o Loznica i M.N. (1957) zakonski zastupnik ovog privrednog društva osumnjičen za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Osumnjičena trojka iz Novog Sada se tereti da su u toku 2018. godine, privrednom društvu „MN“ d.o.o Loznica prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku u vezi sa uređenjem parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnim osvetljenjem, kao i da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 124.278.840 dinara.

Sumnja se i da su Z.L., M.M., M.N. i S.T. sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem u vezi sa izvedenim radovima na popravci oštećenih površina stepeništa na prilazu pozorištu u Novom Sadu na osnovu kojih su izvršena plaćanja prema „MN“ d.o.o Loznica. Na taj način su, kako se sumnja, za ovo privredno društvo pribavili korist u iznosu od 1.637.968 dinara, za koliko je oštećen grad Novi Sad i budžet AP Vojvodina.

U saopštenju se ne navodi o kom parku i pozorištu je reč. Krajem prošle godine je renovirano stepenište ispred Srpskog narodnog pozorišta, a loznička firma je jedna od izvođača radova u parku koji se gradi između Novog naselja i Detelinare.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay