Početna Crna hronika Žarko Riđički iz Žablja i pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog...

Žarko Riđički iz Žablja i pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Blekija

0

Dvadesetjednogodišnji Žarko Riđički iz Žablja pravosnažno je osuđen na 18 godina zatvora za teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki.

Time je potvrđena presuda doneta u krivičnom postupku protvi okrivljenog, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 19.9.2022. godine okrivljeni Žarko Riđički oglašen je krivim za krivično delo teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Protiv prvostepene presude žalbu su izjavili Više javno tužilaštvo u Novom Sadu i branilac okrivljenog.

Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća 27. marta ove godine, doneo presudu kojom se podnete žalbe odbijaju kao neosnovane.

U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda, te da je prvostepeni sud na osnovu svih izvedenih dokaza pravilno i potpuno utvrdio sve činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke u ovoj krivičnopravnoj stvari.

Kostić je ubijen 9. februara 2022. godine nakon boravka u jednom lokalu i susreta sa tada 21-godišnjim Riđičkim, koji je od njega oko 4.50 ujutru na ulici zahtevao novac. Nakon što je od svirača dobio iznos koji nije smatrao dovoljnim – 390 dinara, koliko je Kostić kod sebe i imao, prvo mu je pripretio, a potom ga i pretukao.

Zbog teških povreda koje je zadobio, Bleki je ubrzo preminuo u Urgentnom centru.

Žarko Riđički iz Žablja uhapšen je ubrzo nakon izvršenja krivičnog dela, koje je okarakterisano kao teško ubistvo.

Izvor: 021.rs
Foto: PrtSc/YouTube/Bleki Novi Sad