Početna Crna hronika Završeno suđenje za drogu i oružje

Završeno suđenje za drogu i oružje

0

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje okrivljenima za dilovanje droge i posedovanje oružja.

Na današnjem glavnom pretresu završne reči izneli su branilac prvookrivljenog Mladena Lalušića, branilac okrivljenog Nenada Živojinova, kao i sami okrivljeni.

Branilac prvookrivljenog, advokat Goran Karadarević, u svojoj završnoj reči izjavio je da smatra da tužilaštvo nije dokazalo ni jedno od dela koja se njegovom branjeniku stavljaju na teret.

“Smatram da nije moglo biti govora ni o kakvoj grupi kako je to u optužnici navedeno, jer da bi postojala grupa neophodno je da imamo više lica koji u kontinuitetu komuniciraju radi vršenja krivičnih dela u budućnosti, a ovde to nije slučaj, jer se ni u transkriptima razgovora, koji su pribavljeni potpuno nezakonito, nigde ne spominje ime mog branjenika koji čak ne poznaje lično neka lica koja su označena kao pripadnici grupe. Predlažem sudu da oslobodi mog branjenika ili da ga kazni za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela”, naveo je Karadarević.

Branilac Nenada Živojinova, advokat Miloš Bugarski, u završnoj reči napomenuo je da je njegov branjenik u vreme izvršenja dela bio maloletan i osvrnuo se na iskaz radnice centra za socijalni rad koja je istakla da se njegov branjenik promenio u odnosu na vreme kada je izvršio delo, da je korigovao svoje ponašanje i da smatra da u budućnosti neće počiniti nijedno krivično delo.

Okrivljeni Mladen Lalušić, Nenad Živojinov i Dragan Milošević su se pridružili završnoj reči svojih branilaca.

Okrivljena Jelena Lalušić u svojoj završnoj reči je navela da nije kriva za dela koja joj se stavljaju na teret.

“Ja ceo svoj život živim sa nepravdom, jer su mog pokojnog oca loše predstavili u medijima. Ne želim da moja deca dožive istu nepravdu. Borim se za svoju porodicu i svoju decu, a ne za sebe. Kada sam uhapšena, moja deca su bila jako mala, jedno je imalo godinu dana, a drugo, koje sam uredno dojila, tri meseca”, navela je okrivljena drhtavim glasom.

Izricanje presude zakazano je za 27. februar.

Podsetimo, šestorka je lišena slobode 16. maja 2018. godine u velikoj policijskoj akciji. Na optuženičkoj klupi su se našli perspektivni automobilista Mladen Lalušić, njegova supruga Jelena, Nenad Živojinov, Dragan Milošević, kao i dvojica okrivljenih koji su sklopili sporazum o priznanju krivice, taksista Dragoljub Mušović i Vladimir Blašković, a na teret im se stavlja dilovanje dvadeset kilograma narkotika i posedovanje oružja.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay