Početna Kultura Otvorena izložba “Vreme mi neće izbrisati tebe”

Otvorena izložba “Vreme mi neće izbrisati tebe”

0

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac prisutvovao je otvaranju izložbe “Vreme mi neće izbrisati tebe”, u Kulturnom centru Novog Sada. Izloženi radovi delo su slikara Uglјeše Colića i članova porodica nestalih u sukobima tokom devedesetih godina.

Pozdravlјajući prisutne, Igor Crnobarac naglasio je da taj dirlјiv i težak događaj predstavlјa priliku da se svim porodicama, koje već decenijama žive u bolu i neizvesnosti i koje nikada neće odustati od prava na istinu, pruži podrška.

“Iako problem nestalih lica predstavlјa osetlјivo pitanje i zahteva odgovoran pristup i saradnju svih relevantnih subjekata, važno je da svi razumemo njihovu situaciju, da budemo tu za njih i da im, koliko je u našoj mogućnosti, pomognemo. Naš grad je postao novi dom mnogima koji su bez svog ognjišta ostali tokom ratnih dešavanja. Ponosni smo na njegovu otvorenost, humanost Novosađana i izuzetno držimo do kulture sećanja. Zato ne čudi što se završnica ovog važnog projekta održava baš u Novom Sadu”, izjavio je Igor Crnobarac zahvalivši se autorima radova, kao i Crvenom krstu Srbije što tom izložbom skreće pažnju javnosti na ovu važnu temu i ukazuje na probleme sa kojima se porodice nestalih suočavaju.

Izložba je završni deo projekta “Pružanje psihološke i psihosocijalne podrške porodicama nestalih lica” koji realizuju Crveni krst Vojvodine i Međunarodni komitet Crvenog krsta – Regionalna delegacija u Beogradu, sa cilјem osnaživanja porodica i ublažavanja višedecenijske patnje koju one nose, sada već kroz više generacija. Učešće u projektu prihvatilo je 17 članova porodica nestalih sa boravištem sa teritorije Grada Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Beočina.

Izvor: NoviSad.rs
Foto:: NoviSad.rs