Početna Crna hronika Završeno suđenje za iznudu od fudbalera

Završeno suđenje za iznudu od fudbalera

0

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Draganu Banjcu (32) iz Novog Sada, koji se tereti za krivično delo pokušaj iznude od fudbalera FK „Vojvodine” Mladena Devetka krajem pretprošle godine i početkom prošle u Novom Sadu.

Okrivljeni je u novosadsku Palatu pravde priveden uz jake mere obezbeđenja iz pritvora u kojem se nalazi 14 meseci.

Zastupnica optužnog akta Ksenija Dajanović u svojoj završnoj reči rekla je da je tužilaštvo dokazalo da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret i predložila sudu da ga oglasi krivim i kazni po zakonu.

„Smatram da je delo u potpunosti dokazano, uz tajni nadzor – prisluškivanje, ali i izjavama više svedoka. Jasno je da se radi o potraživanju velikog nepostojećeg duga uz ozbiljne pretnje“, izjavila je zamenica Višeg javnog tužioca.

Branilac okrivljenog advokat Goran Karadarević u svojoj završnoj reči rekao je da smatra da delo nije dokazano i tražio oslobađajuću presudu za svog branjenika.

„Moj branjenik je u svojoj odbrani izjavio da mu je u restoranu „Garden“ Jovan Kaluđerović objasnio da je oštećeni dužan veliku svotu novca firmi „Boreksport“ i da je to dokumentovao njegov advokat Ivan Gvozdenac. Takođe, oštećeni je svoj dug isplatio tek nakon što je njihova prevara otkrivena. Molim da se mom branjeniku ukine pritvor, ima malu decu i predugo se nalazi u pritvoru. Svedokinja Jovana Mitrović navela je da se ona i Mladen nisu plašili okrivljenog već njegovog kuma Slobodana Milutinovića Snajpera”, izjavio je Goran Karadarević.

Okrivljeni se pridružio završnoj reči svog branioca dodajući da on nije imao lošu nameru već samo da se taj dug za koji i dalje veruje da nije nepostojeći reši i da sačuva ugled kluba i tog momka.

„Zamolio bih da mi se ukine pritvor, imam dvoje male dece. Takođe, želim da se požalim na policiju koja je tokom pretresa mog stana maltretirala moju suprugu, skidali su je do gola i pretresali moju ćerkicu staru godinu i po dana, ni kola nisu hteli da nam vrate dva meseca od kad im je izdata naredba suda“, izjavio je Banjac na kraju glavnog pretresa.

Predsednik Veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je izricanje presude za 22. mart tekuće godine.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay