Početna Gastro NS #FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Izrael

#FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Izrael

0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče nam se predstavila Švedska koja je program započela prikazivanjem filma koji govori o tome na koji način hrana može promeniti svet, odnosno o sedmodnevnom izazovu pametne ishrane koji je pokrenuo švedski institut. Učesnici širom sveta, pa tako i iz Srbije, bili su inspirisani i oduševljeni ovim izazovom, tokom kojeg su naučili kako da se nedelju dana hrane zdravije i pametnije.

Nakon prikazivanja filma, prisutnima se obratio ambasador Švedske u Beogradu, Jan Lundin, a zatim i njegov lični kuvar, Lars Ekberg koji je govorio o hrani koju je ovom prilikom spremao za degustiranje.

Uz samu binu na kojoj se pripremala hrana, nalazio se i sto sa promo materijalom ove zemlje, koji su posetioci mogli da pregledaju, ali i da se posluže zastavicama, bedževima, kuvarima i ostalim promotivnim materijalom…

Danas od 17 časova bićemo u prilici da upoznamo Izrael, a pre konzumiranja njihovih specijaliteta prisutnima će se obratiti i ambasador ove zemlje koji će predstaviti svoju nacionalnu kuhinju i prateći kulturno – umetnički program.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html