Početna Kultura #BookTalk2019: Akcija deljenja knjiga čitaocima još danas u javnom prevozu!

#BookTalk2019: Akcija deljenja knjiga čitaocima još danas u javnom prevozu!

0

Regionalna književna konferencija “Book Talk” počinje sutra, 27. septembra, kada će napuniti svoju petu godinu postojanja. Dakle, Novi Sad će peti put okupiti najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine, u Novom Sadu se održava ova regionalna književna konferencija, posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu održavanja, odnosno po tri galerije: Galerija Matice srpske, Spomen – zbirka Pavla Beljanskog, a od prošle godine i Galerija likovne umetnosti poklon-zbirka Rajka Mamuzića.

Svake godine program konferencije je opširniji, kao i teme o kojima se razgovara kroz panele, a traži najbolje rešenje kroz studije slučaja.

U sklopu programa konferencije “Book Talk 2019” planirano je 12 panela i pet predavanja.

Konferenciju Book Talk dočekujemo uz tradicionalni propratni program, kao što je “Nedelja knjige” u autobusima GSP-a, koju sprovodi kompanija Color Media Communications.

Naime, putnici koje volonteri još danas (26. septembra) između 13.00 i 16.00 časova zateknu sa knjigom na nekom od stajališta gde se ukrštaju brojne gradske i prigradske linije (ispred Bazara, u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace), ili u autobusima na linijama 3, 5, 7 i 8, na poklon će dobiti novu knjigu.

Za čitanje vaših omiljenih naslova, zaslužni su naši prijatelji iz Vulkana, Lagune i Booka izdavačke kuće.

Akcija deljenja knjiga organizuje se četvrtu godinu zaredom.

Zahvaljujemo se GSP-u na dobroj volji i na prepoznavanju važnosti inicijative čitanja knjiga bilo kada i bilo gde, jer o tome je, zapravo, reč.

Organizator Konferencije #BookTalk2019 je udruženje „HBO Color Media Events“, a projekat sufinansiraju Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu i Pokrajinski sekretarijat za privredu.