Početna Gastro NS #FoodPlanet2019: Juče smo upoznali SAD – današnji program otkazan zbog lošeg vremena

#FoodPlanet2019: Juče smo upoznali SAD – današnji program otkazan zbog lošeg vremena

0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče su nam se svojom kuhinjom predstavile Sjedinjene Američke Države.

Kuvar Goran Janićijević demonstrirao je kako se sprema klasičan američki burger, a pričali smo i o ostaloj američkoj hrani i specijalitetima.

Na radost posetilaca, organizovano je i takmičenje u brzom jedenju burgera, a pobedu je odnela devojka – Polina Lindina, koja je osvojila dve karte za Novosadski Oktoberfest.

Današnji program zbog loših vremenskih uslova, nažalost, neće biti održan, ali se družimo već od sutra kada od 17 časova upoznajemo Jermeniju.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html