Početna Gastro NS MAROKANSKA FUZIJA UKUSA – Održan peti “Let’s Chef Together” događaj

MAROKANSKA FUZIJA UKUSA – Održan peti “Let’s Chef Together” događaj

0

Sinoć je u Prezident Palace Belgrade hotelu održan peti događaj u okviru serijala Let’s chef together (Kuvajmo zajedno) koji organizuje Color Media Communications u partnerstvu sa kompanijom Lidl Srbija i spomenutim Prezident Palace Belgrade hotelom. Domaćin ovog puta je bila ambasada Maroka.

Projekat Let’s chef together (Kuvajmo zajedno) je nastavak priče koju je pokrenuo magazin Diplomacy&Commerce Austria gde je cilj predstaviti autentična i tradicionalna jela koja se kuvaju širom sveta. Želimo da u društvo predstavnika diplomatskog kora, medija, food blogera i drugih gostiju govorimo o značaju hrane kao deo kulturnog i turističkog identiteta država širom sveta. Lidl proizvodi nam pomažu da na najbolji način predstavimo sva ukusna jela koja pripremamo dok raskoš Prezident Palace hotela oduševi sve goste koje ga posete.

“Večeras ćemo pokušati da vas povedemo na putovanje kroz hiljadu godina istorije moje zemlje i u otkrivanje njene kulture, muzike i kuhinje, čiji koreni predstavljaju jedinstven i bogat spoj arapskih, hebrejskih, afričkih i posebno mediteranskih uticaja. Spoznaćete kako postavljanje stola, serviranje jela i umetnost zabave na marokanski način pruža ljudima mogućnost da uživaju u kvalitetno hrani i piću dok ujedno dele nezaboravne trenutke i sklapaju trajna prijateljstva. Želimo da dopustite sebi prepuštanje talasu poezije predstavljenog menija, da se prepustite ukusima i suštini naših lokalnih marokanskih proizvoda koji će sasvim sigurno učiniti da sva vaša čula zaigraju i zatrepere!”, naveo je prilikom otvaranja večeri Nj. E. Mohammed Amine Belhaj.

Gosti su dočekani na tradicionalni način, kao da su zaista ušli u dom jedne marokanske porodice, u tradicionalnoj postavci služenja originalnog marokanskog čaja. Takođe, prisutni su imali priliku doživeti Maroko kroz prikazivanje promotivnog filma “Maroc vu du Ciel”.

“Kao partner projekta Let’s chef together nudimo uživanje u čarima različitih svetskih kuhinja koristeći Lidl namirnice. Ove nedelje, zajedno sa ambasadom Maroka, pripremili smo marokanska jela koja obiluju egzotičnim začinima i intrigantnim kombinacijama ukusa. Lidl nastavlja da nudi svojim potrošačima mogućnost da osete tradicionalne ukuse različitih kuhinja sveta u okviru tematskih nedelja”, istakla je Martina Petrović, Korporativne komunikacije Lidl Srbija.

“Još jedno sjajno gurmansko veče u nizu! Nakon upoznavanja sa egipatskom kuhinjom, sinoć smo imali priliku da probamo specijalitete sa geografskim potpisom Maroka. Let’s chef together projekat nam je pružio neverovatnu priliku da iznova upoznajemo sopstvene ukuse i da naučimo nešto potpuno drugačije o gurmanskim specijalitetima zemalja širom sveta. Još jednom bih se zahvalila i saradnicima na projektu, kompaniji Lidl i Color Media timu, ali i kompletnom timu Prezident Palace Hotela – potvrdili smo onu poznatu izreku “great minds think alike””, rekla je Olivera Škorić, marketing menadžer hotela Prezident Palace Beograd.

Događaju je prisustvovao veliki broj zvanica. Članovi diplomatskog kora, mediji, blogeri i influenseri su u neformalnoj atmosferi uživali u fuziji tradicionalnih i modernih ukusa Maroka i specifičnom zvuku njihove tradicionalne muzike.