Početna Crna hronika Završeno suđenje za tuču u restoranu i u holu Urgentnog centra

Završeno suđenje za tuču u restoranu i u holu Urgentnog centra

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu završen je dokazni postupak protiv Ognjena Stankovića iz Novog Sada i Damjana Puzovića iz Prijepolja, okrivljenih za tuču u restoranu „Prag“, kod „Promenade“ i u holu Urgentnog centra.

Na početku ročišta branioci okrivljenih odustali su od ispitivanja svedoka Nikole R. koji je bio sa okrivljenima kritične večeri.

Zastupnica optužnog akta Tijana Divjak, odustala je od gonjenja prvookrivljenog Ognjena Stankovića za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, nakon čega se pristupilo iznošenju završnih reči.

Zamenik Osnovnog javnog tužioca, u završnoj reči, rekla je da smatra da su okrivljeni počinili dela koja im se stavljaju na teret iako su oni to poricali, predložila je da ih sud obojicu oglasi krivima i osudi na jedinstvenu kaznu od godinu i osam meseci zatvora.

Branioci okrivljenih, advokati Milan Alanović i Miloš Bugarski, u svojim završnim rečima tražili su oslobađajuću presudu sa obzirom da se na video snimku iz urgentnog centra ne vidi nikakva krivica njihovih branjenika, zatim njihove mlade godine, raniju ne osuđivanost i korektno držanje tokom postupika. Zamenik Osnovnog javnog tužioca saglasila se sa predlogom odbrane za ukidanje pritvora obojici okrivljenih i zamenu za blažu meru.

„Saglasna sam sa predlogom za ukidanje pritvora kao što sam bila i prošli put, jer smatram da su ispunjene sve procesne radnje, te da ne postoji razlog da okrivljeni i dalje ostanu u pritvoru. Već gotovo godinu dana su u pritvoru i njihovo puštanje je neophodno“ kako pritvor ne bi prešao u kaznu“, navela je ona.

Okrivljeni Ognjen Stanković se pridružio završnoj reči svog branioca navodeći da se kaje zbog svega što se desilo te večeri.

„Ništa od toga se ne bi desilo da nisam bio ranjen i jako mi je žao zbog svega. Pre ovog događaja nisam konzumirao alkohol, a nakon ovoga što se desilo alkohol potpuno brišem iz svog života, želim sve ovo što se desilo da ostavim iza sebe i da se vratim normalnom životu“, naveo je Stanković.

Okrivljeni Damjan Puzović se, takođe, pridružio završnoj reči svog branjenika dodajući da nije ni sanjao da će tako nešto da se desi.

„Ja sam u Urgentni centar došao da pomognem mom drugu Ognjenu Stankoviću koji je bio ranjen i nikoga nisam napao. Žao mi je zbog svega“, izjavio je Puzović.

Izricanje presude zakazano je za 29. novembar tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice okrivljenima se na teret stavlja učestvovanje u tuči ispred restorana „Prag“, kod Promenade i u holu Urgentnog centra, 4. decembra prošle godine, kada su izbodeni prvookrivljeni Ognjen Stanković, koji je uboden u rame i novosadski pevač Strahinja Mrđan koji je uboden u srce.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay