Početna Gradske teme Bokan napustio “Vodovod” i prešao u Stambenu agenciju na mesto izvršnog direktora

Bokan napustio “Vodovod” i prešao u Stambenu agenciju na mesto izvršnog direktora

0

vodovod_bokan

Lider pokreta “Dinara-Drina-Dunav” Tomislav Bokan je nedavno sa mesta savetnika direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” prešao u Stambenu agenciju na mesto izvršnog direktora.

Premeštaj je obavljen samo nekoliko dana pre nego što je njegov stranački kolega Ratko Rogan smenjen sa funkcije direktora. Bokan za 021.rs kaže da u njegovom prelasku iz jedne u drugu firmu nema ništa sporno.

“To je sve u skladu sa zakonima i propisima, i to je sve što mogu da vam kažem”, kratko je za 021 rekao Bokan, potvrđujući da je sada izvršni direktor Stambene agencije.

Ipak, Bokanovim zapošljavanjem je prekršena Odluka o dozvoljenom broju zaposlenih koju je u februaru donela Skupština grada. Naime, prema ovoj odluci u Agenciji je broj zaposlenih ograničen na osam, a sa Bokanom ih je sada 10.

V.d. direktora Goran Zarić za 021.rs kaže da ga je Bokan dočekao u Agenciji nakon što je postavljen na ovu funkciju.

“Bokan je zaposlen u Stambenoj agenciji na osnovu sporazuma između JKP ‘Vodovod i kanlizacija’ i Stambene agencije krajem juna, odnosno pre mog imenovanja”, takođe je bio kratak Zarić. On nije naveo šta tačno stoji u sporazumu i koja će biti sudbina “prekobrojnih radnika”.

Podsetimo, na poslednjim izborima u aprilu Bokanov pokret nije prešao cenzus. Nakon toga, usledila je smena kadrova 3D iz lokalne vlasti gde su bili od 2012. godine. Oni su tada u Skupštinu grada ušli kao manjinska partija – Romska demokratska stranka, a pred sudom se još vodi postupak zbog kupovine glasova.

Tokom protekle četiri godine Bokanova stranka je na upravljanje najpre dobila Spens, pa Urbanizam, a nakon toga Vodovod i Čistoću gde su kadrovali zajedno sa SPO, dok je on sam jedno vreme bio i direktor Urbanizma. Dok su učestvovali u vlasti, pratile su ih afere, poput one kada je bila podmetnuta bomba ispod Bokanovog službenog automobila dok je bio direktor Urbanizma. Najviše je ipak odjeknula, čak i van granica Srbije, ona o osveštavanju vode iz gradskog vodovoda.

Autor: Ž. Bogosavljević
Foto: 021