Početna Gradske teme Novosadske invalide i veterane varaju preko SMS poruka

Novosadske invalide i veterane varaju preko SMS poruka

0

mobilni telefon

Iz Udruženja invalida i veterana rata “Miloš Obilić” upozoravaju ratne veterane, a posebno svoje članove, na to da je poslednjih nekoliko dana s izvesnog broja telefona poslato na hiljade SMS poruka o navodnom novom potpisivanju punomoćja advokatu u procesu oko ratnih dnevnica, i da ne nasedaju na to.

“Jedno novosadsko udruženje dalo je sebi za pravo da vara ljude koji su ratovali i branili nas i našu zemlju, govoreći im da će, navodno, nakon potpisivanja nekih novih sporazuma i punomoćja advokatima, sigurno dobiti obećane dnevnice, dajući im na taj način lažne nade, dok oni ni ne slute da je u pitanju prevara”, kaže za “Dnevnik” predsednik Udruženja invalida i veterana rata “Miloš Obilić” Dragan Simić.

“Pri tome, te usluge naplaćuju 400 do 500 dinara, čime ostvaraju enormnu finansijsku dobit jer, po našim proračunima, u Novom Sadu ima između 15.000 i 18.000 ratnih invalida i veterana. Kao Udruženje, pokrenuli smo proceduru za dobijanje ratnih dnevnica jer smo se osetili deskriminisanim u odnosu na jug Srbije. Prepustili smo Savezu ratnih veterana Srbije da vodi taj postupak i dok se ne završi suđenje, niko neće isplaćivati dnevnice.”

Zbog pomenute prevare, koja i dalje kruži, ljudi su zbunjeni i zovu Udruženje, pitajući o čemu se radi. Simić ističe da je posredi klasična prevara i da veterani ni po kojem osnovu ne daju svoje podatke, a kamoli novac nikom ko im se obraća putem SMS poruka, ili se predstavlja kao neko iz Udruženja.

Ukoliko se suđenje završi u korist Udruženja, moguće je da se postigne dogovor s državom da se dnevnice isplaćuju direktno na račune ratnih invalida i veterana ili da se dostavljaju na kućne adrese da niko ne bi mogao uzimati procenat od toga jer to već, po Simićevim rečima, ne bi bilo u redu.

Sve informacije u vezi s pomenutim dešavanjima biće dostupne i na sajtu Udruženja invalida i veterana rata “Miloš Obilić” www.mobilicns.webs.com. Informacije se mogu dobiti i na broj telefona 064/247-00-84.

Autor: Dnevnik