Početna Gradske teme Bukovčani kubure sa nestašicama vode, potrebno završiti radove na deonici od 150...

Bukovčani kubure sa nestašicama vode, potrebno završiti radove na deonici od 150 metara

0

Meštani Ulice Petra Kočića u Bukovcu već godinama unazad imaju problem sa vodom. Problem je taj što je neretko nema, pogotovo leti.

Iz tog razloga meštani su se obratili gradu sa molbom da im se pomogne.

Kako navode, u letnjem periodu prilikom veće potrošnje, njihova domaćinstva ostaju bez vode, što im predstavlja veliki problem za svakodnevno funkcionisanje.

To nam stvara problem kada su u pitanju osnovne životne potrebe, ali i kada je reč o uređajima, koji su pod stalnim pritiskom, te samim nestankom vode dolazi do kvarova. Prilikom rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju, naša ulica je izostavljena, s obzirom na to da je slepa, a radovi preko privatne parcele nisu bili mogući jer nije postojala saglasnost vlasnika za izvođenje istih – navode građani.

Oni su u molbi nadležnima zatražili da se uputi zahtev “Vodovodu i kanalizaciji” kako bi se obezbedila sredstva za završetak radova na rekonstrukciji i kako bi se, samim tim, rešili njihovi dugogodišnji problemi.

U “Vodovodu i kanalizaciji” odgovaraju da je izgradnja druge visinske zone u Bukovcu završena u julu 2020. godine, kada je ovo selo kraj Novog Sada povezano o dve visinske zone.

U Ulici Petra Kočića bilo je potrebno da se uradi nova mreža iz Školske ulice, ali zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa na parceli koja izlazi na Školsku ulicu na terenu deonica od 150 metara nije izvedena. Naknadno je, nakon završetka radova i okončanja ugovora, pribavljena i ova saglasnost pa bi u narednom periodu trebalo ubaciti u plan izvođenje tih 150 metara tako da se taj gornji deo ulice poveže na drugu visinsku zonu. On je trenutno povezan na prvu zonu i to je razlog zašto nema dovoljno pritiska u mreži – poručuju u “Vodovodu”.

A kada će se to i dogoditi, zavisi od sredstava i budžeta Grada Novog Sada.

Odnosno kada će investicija ući u Plan javnih nabavki JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ – zaključuju u ovom javnom preduzeću.

Izvor: 021.rs
Foto: Wiki