Početna Gradske teme Čistoća kupuje dva kamiona za odnošenje smeća

Čistoća kupuje dva kamiona za odnošenje smeća

0

JKP “Čistoća” da će 56 miliona dinara za kupovinu dva kamiona za odnošenje smeća.

Ovo gradsko preduzeće će tako posle gotovo dve godine od poslednje javne nabavke kamiona za odnošenje smeća kupiti nova vozila.

U tenderskoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, vidi se da se kupuje jedan kamion namenjen za pražnjenje običnih kontejnera, a drugi za pražnjenje podzemnih kontejnera.

Iz specifikacije se vidi da se radi o već standardnim kamionima u voznom parku Čistoće, tj vozilima sa Euro 6 motorom i mogućnošću prevoza više od šest tona smeća.

Inače, procenjena cena nabavke dva kamiona od 56 miliona dinara nešto viša nego kada su 2020. i 2019. godine takođe kupovana po dva kamiona i kada je postignuta cena bila 49,9 miliona dinara bez PDV-a.

U tenderu, Čistoća navodi i da je očekivan rok za isporuku 60 dana.

Rok za dostavaljenje ponuda na tenderu je 28. decembar, tako da ako sve prođe bez prigovora i problema, kamioni bi se u martu našli na novosadskim ulicama.

Podsetimo i da je Čistoća letos kupila dva manja vozila za pražnjenje korpi za otpatke za 8,3 miliona dinara sa PDV-om od “West truck” iz Beograda i autočistilicu od “Nova oprema” iz Novog Sada po ceni od 26,3 miliona dinara sa PDV-om.

Izvor: 021.rs
Foto: PIxabay