Početna Gradske teme Crveni krst Novog Sada – 142 godine postojanja

Crveni krst Novog Sada – 142 godine postojanja

0

Svečanim programom u Domu Vojske Srbije, Crveni krst Novog Sada obeležio je 142 godine postojanja. Zaslužnim pojedincima, ustanovama i društveno odgovornim preduzećima dodeljena su priznanja – zlatni i srebrni simbol Crvenog krsta.

Edukacije o bezbednosti u saobraćaju i pružanju prve pomoći, humanitarne akcije i akcije davanja krvi, samo su neke od aktivnosti koje su dobitnicima donele najviša priznanja Crvenog krsta Novog Sada.

“Mi trajemo 30 godina, zadnjih 15 godina smo isključivo na humanitarnom radu, Obrenovac smo odradili, Crveni krst, bavimo se edukacijom ljudi da nauče prvu pomoć”, rekao je Milan Ilin, iz Moto-kluba “NS Rajders”

“Prijatno iznenađenje koje nam je priredio Crveni krst Grada Novog Sada ovde na njihovu 142. godišnjicu postojanja. Zaista, u toku prethodnog leta imali smo jednu predivnu akciju gde smo pozvali sve građane Novog Sada da daju dobrovoljno krv”, ocenio je direktor Spensa Dragan Milić.

“Tokom prethodne godine trudili smo se da ispunimo naš osnovni cilj, a to je da ublažimo ljudsku patnju”, rekao je sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić. U humanitarnom radu pomaže i Grad Novi Sad.

“Deset oblasti delovanja, socijalna delatnost, prva pomoć, delovanje u vanrednim okolnostima, zatim međunarodna saradnja… Uglavnom, vaši mediji su pratili sve te aktivnosti tako da smo se trudili da budemo na visini zadatka”, predočio je Lazić.

“Htela bih da obećam da ćemo bolje još sarađivati, da ćemo raditi neke projekte koji će ostati kao zaostavština i Grada i Crvenog krsta”, reči su Danijele Kostić, sekretarke Crvenog krsta Novog Sada.

Među dobitnicima priznanja Crvenog Krsta Novog Sada našao se i glavni i odgovorni urednik prvog programa Radio-televizije Vojvodine, Nenad Ćaćić, koji je nagrađen srebrnim krstom te organizacije.

Izvor: RTV.rs/Nataša Anđelić
Foto: RTV.rs