Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je volonter Radovan Laćarak

Današnji “Heroj dana” je volonter Radovan Laćarak

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je volonter Radovan Laćarak, mladić velikog srca, koji je aktivno angažovan sve vreme otkako je proglašena pandemija virusa korona. Naime, on možda nije medicinski radnik, ali je svojim nesebičnim zalaganjem mnogo pomogao brojnim sugrađanima u nevolji kojima je bio na raspolaganju za sve što im je potrebno. Radovan je u samom startu proglašenja vanrednog stanja i zabrane kretanja starijim građanima, samovoljno krenuo da volontira i da pomaže komšijama u zgradi u kojoj živi, a kasnije se priključio Crvenom krstu Novog Sada i pomagao najugroženijim sugrađanima na teriotoriji celog grada. Pored toga, Radovan je bio angažovan i oko spremanja i opremanja privremene bolnice na Novosadskom sajmu, kao i na pakovanju paketa pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara, kao i drugim socijalno ugroženim građanima. Hvala Radovanu i svim drugim ljudima za sve što čine kako bismo se izborili sa pošasti koja nas je snašla i pomogli našim najugroženijim sugrađanima kojima je sada najteže.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva