Početna Gradske teme Današnji “Heroji dana” su zaposleni na Institutu za onkologiju Vojvodine

Današnji “Heroji dana” su zaposleni na Institutu za onkologiju Vojvodine

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroji dana” su medicinski radnici koji brinu o onkološkim pacijentima. Naša sugrađanka, Marijana Nemet, kao heroja dana prijavila je svoju ćerku, Miju Despotović, anestetičarku, koja svakodnevno putuje iz Žablja, iako kod kuće ima dva sina, petogodišnjeg i dvogodišnjeg dečaka, kao i muža, dedu, babu, pradedu i prabaku, koji su svi rizična grupa. Međutim, rad u bolnici je njen poziv, voli da pomaže ljudima, a prof. dr Zoran Radovanović, direktor Instituta za onkologiju Vojvodine, organizovao je nesmetan rad celog Instituta. “Veliku zahvalnost dugujemo svim zaposlenim na ovom odeljenju, koji se nisu povukli iz misije da pomognu svojim pacijentima sa najtežom dijagnozom. Svi rade kao sat. Anestezija, operaciona sala i intenzivna nega rade bez ikakve kočnice, a nikako ne smemo zaboraviti i vredne spremačice kao važnu kariku u lancu rada, jer se svakodneno trude da medicinsko osoblje nesmetano obavlja svoj rad. Zbog svega navedenog – oni su “Heroji dana” – poručuje Marijana.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV i TV Dunav.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva