Početna Gradske teme Danica Maksimović, Tatjana Vojtehovski i Vanja Bulić oduševili posetioce na trećoj BIG...

Danica Maksimović, Tatjana Vojtehovski i Vanja Bulić oduševili posetioce na trećoj BIG tribini!

0

1

Juče je, pred mnogobrojnim posetiocima u “BIG Shopping centru” održana treća BIG tribina sa sjajnim gostima Danicom Maksimović, Vanjom Bulićem i Tatjanom Vojtehovski, koji su svojim iskrenim pričama i životnim iskustvima na temu roditeljstva, mentalne higijene i usklađivanja privatnog i profesionalnog života, oduševili sve prisutne.

12

Fenomenalan trio sačinjen od uspešnih pojedinaca, ljudi priznatih u svom poslu, izmamio je mnogo aplauza i osmeha svojim interesantnim ispovestima. Vanja Bulić je kao pravi džentlmen preuzeo ulogu domaćina i zajedno sa Danicom i Tatjanom učinio da ova tribina prođe za tren.

3

Na temu mentalne higijene, Vanja je izjavio da nas stiže ono što nam se dešavalo devedesetih godina, jer ljudi polako pucaju, imaju sve manje strpljenja a pri tom ne žele da potraže pomoć:

– Posle ratišta u Vukovaru ja sam postao drugačiji čovek, omršavio sam 11 kg za mesec dana, noćima nisam mogao da spavam, imao sam košmare i nisam znao šta da radim. Pročitao sam u novinama da postoji metoda za izbegavanje stresa, i kada sam počeo to da primenjujem shvatio sam da mi niko nije kriv što sam u takvom stanju, i da svoj problem mogu da rešim samo ja i došao sam do mnogih saznanja koja su mi promenila život. Jedna od najboljih metoda je da u svakoj situaciji koja može biti kritična, izbrojite u sebi do deset, verujte mi da će vam sigurno pomoći.

8

Tatjana Vojtehovski je izjavila da do pre par godina nije bila smirena kao danas, i da je bila izuzetno napeta i nervozna:

– Ranije me je jako zanimalo šta neko misli o meni, pa me je to jako izvodilo iz takta, dok me sada uopšte ne interesuje šta ko misli o meni. Pre izvesnog vremena sam se upoznala sa M.P., učiteljicom trancedentalne meditacije, koja mi je rekla da je suština ove tehnike naći svoj duševni mir bez obzira šta se oko tebe događa. U početku nisam poverovala u to, međutim vrlo brzo sam na svom primeru videla da je to moguće. Shvatila sam da kada čovek radi na sebi, onda se nekako i situacije promene, i poenta je da im se vi prilagodite na drugačiji način.

6

Na temu mentalne higijene, Danica Maksimović je rekla da se borila sa ovom tematikom tako što je uvek išla “uz dlaku”:

– Naučila sam da u životu moraš sam rešiti problem, i ja sam u jednom trenutku napravila rez i potražila savet stručnog lica. Kada dođete u takvu situaciju teško je priznati sebi da imaš problem. Otišla sam sama i rešila da pomognem sebi jer kada sam ja dobro i zdravo onda ću valjati i svojoj porodici i prijateljima. Mislim i da fizička aktivnost veoma pomaže u oslobađanju od stresa, nekada treba otići negde i urlati, izbaciti iz sebe ono što vas tišti, šetati jer sedeći u kući uz televizor i rijaliti programe je najcrnje što može da vam se desi u životu. Morate biti svesni sebe i kada se pogledate u ogledalo da vidite sebe pravim očima i da znate na kojem ste stepeniku, šta želite od sebe i života.

9

10

Druga tema o skladu između profesije i privatnog života je svakako u današnje vreme veoma aktuelna jer su danas poslovi takvi da iziskuju maksimalno odsustvo od kuće. Kako napraviti balans kada se recimo u nekim bankama devojke koje potpisuju ugovore, obavezuju da u naredne dve godine neće ostati u drugom stanju, rekao je Vanja u uvodnom delu.

13

Kao glumica koja nekada mora i da radi po 24 časa dnevno, Danica je podelila sa nama na koji način je uspevala da napravi ravnotežu između posla i porodice i kuće:

– To je najteže u našem poslu, urediti svoj život tako da nijedna strana ne trpi. U ovom poslu je to skoro nemoguće, ali zato postoje trenuci odmora koje provodim sa svojom porodicom na letovanjima, gde se opustim, kada jedino mogu da radim sve ono što inače ne mogu tokom cele godine.

5

Tanja Vojtehovski je svoj balans napravila zahvaljujući svojoj mami jer joj je ona čuvala dete:

– Da mi mama nije čuvala dete ja ne znam da li bih napravila ovakvu karijeru. Kada sam recimo bila na poslovnim večerama, uvek bi me pitali koliko godina ima moje dete i ko je čuva! Ja nikada nisam čula da je iko ikada pitao nekog muškarca to pitanje, jer se podrazumeva da su žene kod kuće, osim Vanje Bulića koji je uzeo trudničko kada je dobio blizance.

11

15

Na temu roditeljstva i vaspitanja dece, Danica Maksimović je ispričala da je ponosna na svog sina Miloša Lolića koji je danas uspešan evropski roditelj i da je srećna jer je on u svim segmentima nadmašio svoje roditelje što je najveći uspeh, a kako je ona uspela u tome rekla je:

– Kada smo gostovali sa predstavama po celoj bivšoj SFRJ, i kada dođemo u pozorište ja sam svaki put odmah išla u kancelariju od direktora kako bih pozvala telefonom svog sina, tako sam kontrolisala da li je sve uradio. A kada su došle one krizne godine adolescencije, onda sam se plašila da se ne uhvati lošeg društva, pa sam išla do te mere da sam se prerušavala u muško, lepila brkove i išla u klubove gde je izlazio, da vidim kako se ponaša.

14

U roditeljstvu i vaspitanju ćerke, Tanji je mnogo pomogla njena majka, koja je inače magistar psihologije:

– Moram da priznam da mi je Tijanino odrastanje bilo teško, pogotovo ti prvi izlasci. Mi imamo dobar odnos pa smo zajedno išle na neke koncerte, i ne postoji jaz generacija, jer sam je rano rodila a i zbog svoje profesije sam morala da ostanem “u fazonu” . Najviše sam imala stresova ili strepnje da li je došla kući i zato sam joj govorila da me svaki put kad dođe kući drmne, i ja sam tek onda mogla mirno da spavam, do tog trenutka bi to sve bilo polovično jedno oko zatvoreno a jedno budno.

2

Vanja Bulić, kao neko ko se u mladosti bavio odbojkom, rešenje u vaspitavanju dece našao je upravo u usmeravanju ka sportu:

– Ja sam moju decu od pete godine uveo u sport, prvo je to bio karate, nakon toga su krenuli na fudbal, košarku da bi se na kraju pronašli u odbojci. Meni su se svi čudili, žena posebno, zašto svako veče idem na trening sa njima. Išao sam zato što sam znao da je upravo to vreme od 20-22h najopasnije za izlaske i da ću tada biti sa njima, ispratiti trening, dovesti ih umorne kući. Pošto ih škola nije interesovala, stalno sam govorio da ako izgubim tu vezu preko sporta onda ću ih skroz izgubiti. Oni su danas uspešni i njihov životni poziv je upravo vezan za sport na šta sam veoma ponosan.

7

Ovim je i završena još jedna BIG tribina u organizaciji Color Press Grupe i SC Big koja je na tropskim temperaturama podigla raspoloženje svih koji su prisustvovali i dala neke korisne životne savete.

16 4

Autor: Bojana Šević
Foto: Mladen Sekulić