Početna Gradske teme Dina Vučinić: Niko u svom poslu nije idealan, ali može, poput Vučevića,...

Dina Vučinić: Niko u svom poslu nije idealan, ali može, poput Vučevića, tome da teži

0

DINA-fotka 2

Član Izvršnog odbora SNS-a i zamenik šefa odborničke grupe u Skupštini grada Novog Sada Dina Vučinić pred predstojeće izbore je za portal NSHronika.rs ocenila rad Gradske vlade u proteklom periodu, i zaključila na šta bi nova morala da se fokusira, kao i koje bi interese i probleme sugrađana trebalo da zastupa svaki budući gradonačelnik Novog Sada.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Nije lako kada morate da krenete iz debelog minusa, a to je upravo ono što je ova gradska vlast zatekla. Uprkos tome, uspeli smo da vratimo 15 miliona evra duga, da ne zadužimo grad ni za jedan dinar, da završimo kapitalne projekte poput severnog kraka, priključenja na auto-put, da sprečimo bankort javnog i komunalnog sektora… Naš Novi Sad prvi je grad u državi koji daje subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima. Na taj način se lista čekanja za upis u vrtiće drastično smanjila, i na to sam izuzetno ponosna. Kao majka, više nema razloga da brinem kako ću dete sutra upisati u vrtić. Novi Sad je postao grad u koji se sve češće dolazi, u kojem se sve duže boravi ili ostaje zauvek. Takođe, kandidat je za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. i za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Sve ovo najbolje oslikava gde je naš grad danas, koliko je cenjen i uvažavan, koliko je napredovao, a to je tek početak…

Šta bi nova vlast u gradu prvo trebalo da uradi?

– Biće im lako. Samo treba da nastave ono što smo mi započeli. Posle više decenija, u Novom Sadu će biti otvorene fabrike, pokrenuta proizvodnja i zaposleno oko 5000 ljudi. Znate, Novosađani možda mogu da budu nezadovoljni asfaltiranjem ulica, ili nedovoljnom rasvetom i uvek ima nešto što smeta i što bi moglo biti bolje, ali najbitnije je da konačno imaju šansu da rade, i žive od svog rada. Novi Sad treba da nastavi da bude jedan od najbezbednijih i najsigurnijih gradova u našoj državi, ali i finansijski najstabilnija lokalna samouprava.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Ako idealno uopšte postoji, idealan gradonačelnik Novog Sada je onaj do kojeg građani mogu da dođu. U skorijoj istoriji našeg grada nismo imali slučaj da građani mogu da dođu u Gradsku kuću i popričaju sa “prvim čovekom” grada. Sadašnji gradonačelnik upravo to radi. Niko u svom poslu ne može biti idealan, ali može tome da teži. Ako radite, borite se za interese vaših sugrađana, osluškujete njihove probleme, građani će to znati da cene.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Privatna arhiva