Početna Gradske teme Društvenim mrežama kruži dezinformacija da se u Čortanovcima gradi džamija

Društvenim mrežama kruži dezinformacija da se u Čortanovcima gradi džamija

0

Na Fejsbuku i Tviteru pojavila se objava koja bez ikakvih dokaza najavljuje da će u  septembru početi gradnja džamije u Čortanovcima.

U objavi se navodi da je u pitanju “Vučićev tajni dogovor sa Arapima i Evropskom unijom”, po modelu “Njemu novac, nama islamski migranti i teroristi”.

Međutim, ovu ‘upozoravajuću objavu’ opovrgle su za Fakenews tragač obe islamske zajednice u Vojvodini, kao i Opština Inđija i mesna zajednica Čortanovci.

“Ja tu informaciju nemam i ne znam odakle taj podatak, jer koliko znam u Čortanovcima nema muslimana”, kaže muftija vojvođanski Muhamed Ziljkić iz Muftijstva vojvođanskog Islamske zajednice Srbije, te dodaje da nema logike da se džamija gradi tamo gde nema muslimana.

I iz druge islamske zajednice u Vojvodini, iz Muftijstva novosadskog Islamske zajednice u Srbiji, takođe potvrđuju da nemaju informaciju o izgradnji, navodeći iste razloge. Kako su nam potvrdili iz mesne zajednice Čortanovci, u ovom mestu se ne gradi ni džamija ni tržni centar. Naposletku, i Opština Inđija demantuje ovu vest za Tragač.

Originalni tekst čitajte na portalu Fakenews tragač.

Izvor: Fakenews traga / 021.rs
Foto: Pixabay