Početna Gradske teme Dugogodišnji direktor doma zdravlja u Kisaču Mihal Marčok dobija spomen-ploču

Dugogodišnji direktor doma zdravlja u Kisaču Mihal Marčok dobija spomen-ploču

0

Savet za kulturu i informisanje uputio je predlog Skupštini grada Novog Sada da se u Kisaču postavi spomen-ploča dr Mihalu Marčoku.

Spomen-ploča bi trebalo da bude postavljena na zgardi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kisaču, ispod ploče sa nazivom zdravstvene ustanove, u kojoj je radio dr Marčok.

Na spomen-ploči, prema predlogu, pisaće “U ovoj ambulanti je radio i predano se posvećivao svojim pacijentima dr Mihal Marčok (1945-2013). Sa zahvalnošću, žitelji Kisača”.

Dr Marčok je bio lekar, specijalista opšte medicine, koji je posle svog rada u Domu zdravlja u Bačkom Petrovcu i Domu zdravlja u Bačkoj Palanci, 1975. godine došao da radi u Dom zdravlja Novi Sad – Dispanzer Kisač, gde od 1994. godine radi kao upravnik.

“Pola svog radnog veka predano i savesno je lečio žitelje Kisača. Ljubav prema profesiji koju je izabrao najbolje se ogleda u tome da je učestvovao više puta kao deo lekarske ekipe u zbrinjavanju ranjenih, raseljenih žrtava rata sa prostora bivše Jugoslavije, a na predlog Crvenog krsta Srbije učestvovao je i u zdravstvenoj zaštiti policijskog korpusa iz Novog Sada u Kosovskoj Mitrovici”, navodi se u saopštenju Saveta za kulturu.

Predlog odluke ustanovljen na sednici Saveta prosleđen je Skupštini na usvajanje.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay