Početna Gradske teme GSP daje 4,8 miliona dinara agencijama za brojanje i kontrolisanje putnika

GSP daje 4,8 miliona dinara agencijama za brojanje i kontrolisanje putnika

0

Gradski prevoznik je na javnoj nabavci angažovao agencije preko kojih će uposliti radnike za brojanje i kontrolu putnika u autobusima.

Ugovor je sklopljen na iznos od 4,8 miliona dinara s PDV-om za godinu dana, a radnici će biti plaćeni po satu angažovanja.

Posao je pripao Agenciji za privremeno zapošljavanje “Laboris HRS” iz Novog Sada i Omladinskoj zadruzi “Menadžer” iz Sremskih Karlovaca, koje su i prethodnih godina dobijale ovaj posao, a cena po satu angažovanja radnika je ostala ista kao i 2022. godine.

Vrednost ugovora od 4,8 miliona dinara je znatno manja u odnosu na procenu sa neuspelog tendera iz marta, kada je cena bila 16,8 miliona dinara.

Prema ugovoru, radnici koji dobiju posao preko agencije će na nedeljnom nivou na stajalištima brojati putnike koji ulaze i izlaze iz autobusa.
Predviđeno je da se broji i u autobusima, na svakim vratima vozila, između dva stajališta. GSP će posebno odrediti kada i na kojim linijama će se brojati putnici.

Očekuje se da će ovi radnici takođe kontrolisati da li putnici imaju važeću kartu. Putnici koji nemaju kartu biće upućeni na prva vrata kako bi je kupili kod vozača.

Glavna razlika između ovako opisanog posla i onoga što rade kontrolori je to što se putnik bez karte upućuje kod vozača, dok bi u suprotnom slučaju bio novčano kažnjen.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljević
Foto: Pixabay