Početna Gradske teme “Dunavski NS Market” ovog vikenda na Ribarskom ostrvu

“Dunavski NS Market” ovog vikenda na Ribarskom ostrvu

0

Nakon nekoliko meseci NS Market je pokrenuo novi ciklus druženja Novosađana sa kreativcima, zanatlijama, malim proizvođačima i umetnicima. Trinaesto druženje u organizaciji NS Marketa održaće se 27. i 28. juna po prvi put na otvorenom kraj Dunava, u prijatnoj i lepo uređenoj bašti Gastro bara “Berta”.

U debeloj hladovini i prijatnoj tišini 50 izlagača će se predstaviti svojim posebno kreiranim proizvodima. Kako su i navikli, posetioci NS Marketa moći će da kupe prirodnu kozmetiku, predmete od drveta, keramike i porculana. Naravno, na tezgama će se naći i nekoliko vrsta nakita, dekoracija za kuću i tekstil. Neizostavni su proizvođači organske hrane, pa tako će Novosađani imati priliku da kupe sir, mesne prerađevine iz Srema, leblebije. U ponudi će biti i 30 vrsta kiflica, začini, a ovog puta i lekovito bilje.

Očekuje vas i zanimljiv prateći program.

U subotu nastupa bend “Two Fingers“ koji će se predstaviti najpoznatijim svetskim pop i rock repertoarom (pogledajte njihov promo na https://www.youtube.com/watch?v=Zs1yH61SitI). Posle njih nastupiće i popularni novosadski bend Amajlija u unplug verziji.

Nedelja je rezervisana za simpatizere italijanske muzike kojima će se predstaviti duo Dijana Stena i Boban Dževerdanović. Na repertoaru će se naći numere na italijanskom i obrade italijanskih pesama, kako starije, tako i one novijeg datuma.

Posetioci su navikli da na svakom NS Marketu podrže i humanitarnu akciju, a ovog puta realizovaće je radionica Woden kraft. Svi posetioci koji budu kupili drvenu špatulu ili varjaču na njihovom štandu, Wooden kraft će sredstva usmeriti u humanitarne svrhe slanjem sms poruke na UNICEF-ov humanitarni SMS broj za srećnije detinjstvo. Slanjem SMS poruke sa “100“, “200“ ili “500“ na broj 9656 donirate 100, 200 ili 500 dinara UNICEF-u i pristajete da se vaš mesečni račun zadužuje za 100, 200 ili 500 dinara.

I ovog puta driženje će uveličati i “Pet Market” koji pomaže životinjama koje nemaju dom. Na njihovom štandu će biti izloženi različiti hand made i predmeti rađeni dekupaž tehnikom, a sav novac biće upućen direktno lečenju, hranjenu i zbrinjavanju uličnih, odnosno napuštenih, životinja.

Kao i uvek, biraće se Naj štand, tako da će biti nagrada i za publiku i za izlagače.

“Dragi Novosađani i svi koji budete u Novom Sadu u subotu, 27. i nedelju, 28. juna, dobrodošli ste na novi susret sa malim proizvođačima, zanatlijama, kreativcima i inovatorima. U ime tima NS Marketa, pozivamo Vas da prisustvujete našem trinaestom druženju. Za sve dodatne informacije i dogovore stojimo Vam na raspolaganju”, navodi se u pozivu organizatora.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay