Početna Gradske teme Fabrika “Lafarž” uložila 20.000.000 evra u zaštitu životne sredine

Fabrika “Lafarž” uložila 20.000.000 evra u zaštitu životne sredine

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u Beočinu Fabriku cementa „Lafarž” povodom početka realizacije projekta ugradnje novog filtera radi obezbeđivanja ekološki i energetski efikasnijeg sistema. Reč je o investiciji vrednoj 4,3 miliona evra.

– Ugradnja novog filtera od velikog je značaja za Beočin i celu zemlju jer umnogome doprinosi zaštiti životne sredine. Na ovaj način pokazujemo svi zajedno da briga o životnoj sredini postaje sve veći prioritet, kako u poslovanju kompanija, tako i u preduzimanju mera u nadležnosti svih nivoa vlasti. To je oblast kojom ćemo se mnogo više baviti u budućnosti – izjavio je predsednik Mirović.

On je ocenio da je Pokrajinska vlada proteklih godina brojnim investicijama širom Vojvodine pokazala da prednjači i sa planovima i sa konkretnim akcijama u ovoj oblasti, i podsetio na to da je upravo na inicijativu Pokrajinske vlade, u maju 2019. godine, usvojena Deklaracija o zaštiti životne sredine.

„Kompanija ′Lafarž′ potvrdila je visoku društvenu odgovornost i na ovaj način pokazujemo da zajedničkim trudom i ulaganjima možemo učiniti mnogo više. Istovremeno, Pokrajinska vlada će nastaviti sa rekonstrukcijom putne infrastrukture na teritoriji opštine Beočin i Fruške gore i to je još jedan zajednički doprinos brizi o životnoj sredini”, rekao je Mirović.

Na sastanku sa upravom „Lafarža” bilo je reči i o ustupanju objekta ove kompanije Predškolskoj ustanovi „Ljuba Stanković” u Beočinu, kao i podršci Pokrajinske vlade realizaciji tog projekta.

– Kompanija ′Lafarž′ uputiće i donaciju u vidu skenera Opštoj bolnici u Pančevu, i to je primer odgovornog poslovanja koji treba da slede i druge kompanije”– naveo je Mirović.

Direktor „Lafarž” Srbija Dimitrije Knjeginjić rekao je da je ova kompanija u proteklom periodu uložila u oblast zaštite životne sredine oko 20 miliona evra, ističući da će ugradnjom novog filtera emisiju prašine svesti na četiri do pet puta nižu od granične vrednosti koja postoji u našem zakonu.

„Lafarž” u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskog materijala, cementa i betona.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i predsednica Opštine Beočin Mirjana Malešević Milkić.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay