Početna Gradske teme Izveštaj o propustima u sanaciji bazena na Spensu ove nedelje pred javnošću

Izveštaj o propustima u sanaciji bazena na Spensu ove nedelje pred javnošću

0

Do kraja nedelje će biti predstavljeni zaključci komisije Fakulteta tehničkih nauka o stanju bazena na Spensu nakon što se ustanovilo da sanacija nije dobro urađena i da je došlo do dodatnih oštećenja.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će do srede dobiti izveštaj i da će potom organizovati konferenciju za medije da bi saopštili šta je Komisija utvrdila, tj. šta je dovelo i kako je došlo do propusta u rekonstrukciji bazena, te kako nastalu štetu otkloniti.

On dodaje da u odnose u konzorcijumu izvođača radova ne želi da ulazi, jer “ne može više da uhvati ko je tu sa kime i šta radio”, ali da njihovo odricanje odgovornosti od propusta govori dovoljno o ovim firmama.

“Što se tiče pitanje kvaliteta materijala, to je ono što nas sve interesuje. Ali to je pitanje za nadzorni organ jer je sve što je urađeno verifikovano od strane nadzornog organa da je urađeno u skladu sa projektom. Mi smo dali novac na osnovu građevinskog dnevnika i overenih situacija. Ja ne mogu nikome da naredim, ni jednom načelniku, da ne plati što mu stigne sa fakturom i overenim građevinskim dnevnicima, jer bih ga terao da čini krivično delo, a šta mislite – da bi neko platio da je loše urađeno i da bih ja obilazio da smo znali da je loše urađeno?”, dodao je Vučević.

Izvor: 021
Foto: Pixabay