Početna Gradske teme Fabrika Lir se neće prodavati: Ostaje strateški partner Grada Novog Sada

Fabrika Lir se neće prodavati: Ostaje strateški partner Grada Novog Sada

0

– Grad Novi Sad dobio je ponudu od Investicionog fonda CTP tehnology iz Praga da kupe halu u kojoj se nalazi fabrika Lir, a ne samu fabriku, u smislu pravnog lica i proizvodnog pogona – istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Gradonačelnik Vučević je prilikom otkrivanja spomenika istaknutom ukrajinskom pesniku i slikaru Tarasu Ševčenku u Aleji Mike Antića u Novom Sadu otkrio da je CTP tehnology zainteresovan da kupi objekat koji je trenutno u vlasništvu Grada Novog Sada, i od kojeg Lir rentira halu.

– Reč je o ponudi za promenu vlasništva hale, a ne kompanije. Lir nastavlja da radi u toj fabrici, on je osiguran ugovorom, radna mesta se ne ugrožavaju bilo kakvom poslovnom transakcijom, ljudi nastavljaju da rade, a kompanija Lir ostaje strateški partner Grada Novog Sada kao jedan od najvećih poslodavaca. U tom segmentu se ništa ne može promeniti. Lir i CTP tehnology sarađuju u više evropskih zemalja, na način da CTP tehnology iznajmljuje halu Liru. Inače, CTP tehnology u Novom Sadu iznajmljuje prostor za BMTS tehnology i Kontinental sa novom fabrikom. CTP tehnology je tzv. developer koji kupuje industrijske parcele i zone, razvija ih, gradi hale i rentira ih. Velike kompanije po današnjoj metodologiji rada ne žele da grade fabrike nego dolaze sa opremom, a prostor rentiraju od developera – izjavio je Miloš Vučević.

Takođe je rekao da će sličan scenario koji podrazumeva saradnju investitora i developera, biti i u industrijskoj zoni Sever 4.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Printscreen