Početna Gradske teme Festival zdravlja u Novom Sadu

Festival zdravlja u Novom Sadu

0

U Novom Sadu se u sredu 13. decembra održava drugi “Festival Zdravlja”, pod sloganom “Novosadski je biti zdrav!”. Festival se održava u zgradi Studia M.

Svrha manifestacije je da se sugrađanima približi što više informacija u vezi zdravlja sa naglaskom na prevenciju bolesti.

U tom cilju je organizovan niz sadržaja – predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti medicine, rekreacije, sporta, zdravstvene i kozmetičke nege, zdrave ishrane, zdravstvenog turizma, alternativne medicine, kao i direktan kontakt, savetovanje sa lekarima i sestrama.

U okviru manifestacije građani će moći besplatno da prekontrolišu nivo krvnog pritiska, nivo šećera u krvi, omogućena je besplatna kontrola vida i sluha, kao i Bioptron svetlosna terapija.

U okviru “Festivala Zdravlja Novi Sad” organizovan je niz stručnih konferencija i akreditovanih predavanja za zdravstvene radnike, kao i tribine za edukaciju srednjoškolaca.

Ponuda organizacija iz oblasti zdravstva, farmacije, kao i rekreacije, zdravstvene nege, turizma i zdrave hrane, svih onih čiji cilj je promovisanje zdravih životnih navika, biće izložena na preko 30 štandova. Izlagački deo će biti otvoren 13. decembra od 10:00-20:00 časova.

Ulaz na festival je besplatan za posetioce.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay