Početna Gradske teme Otvaranje izložbe plakata “Tolerancija”, POPhor Krsmanac i Olivera Balašević danas na Trgu...

Otvaranje izložbe plakata “Tolerancija”, POPhor Krsmanac i Olivera Balašević danas na Trgu slobode

0

Današnji program na “Novosadskom Winter Festu” biće u znaku otvaranja izložbe i nastupa dečijeg hora na raspevanoj jelki.

Izložba plakata “Tolerancija” autora Mirka Ilića biće otvorena u 17h, a otvaranju će prisustvovati član Gradskog veća za kulturu, Dalibor Rožić, ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat, autor jednog od plakata, dizajner Slavimir Stojanović i istoričarka umetnosti Jelena Banjac.

Izložba obuhvata 53 plakata najuticajnijih savremenih grafičkih dizajnera iz celog sveta koji su se odazvali pozivu Mirka Ilića, renomiranog grafičkog dizajnera i ilustratora iz Njujorka, inicijatora i autora izložbe, da kreiraju plakate na temu tolerancije, sa zadatkom da plakati sadrže reč tolerancija ispisanu na njihovom maternjem jeziku. Suština projekta jeste prezentacija izložbe u javnim prostorima, na ulicama i trgovima, a ne u galerijama, sa idejom da bude dostupna svim građanima kako bi se ukazalo na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca. Reč je o putujućoj izložbi koja je do sada prikazana u brojnim gradovima Evrope i sveta.

Nakon otvaranja izložbe, na raspevanoj jelki nastupiće POPhor Krsmanac iz Beograda, a naša gošća biće Olivera Balašević.

Svakog petka, subote i nedelje, od 16h do 18h, i kada to vremenski uslovi dozvole, najmlađi imaju priliku da se besplatno fotografišu sa Deda Mrazom na Trgu slobode. Dragi roditelji, dovedite svoju decu, ukoliko želite ponesite im poklone i paketiće koje će im Deda Mraz uručiti, a naš fotograf će vas fotografisati. Sve fotografije moći ćete da pronađete na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – Novosadski Winter Fest, u albumu sa nazivom datuma kada ste se fotografisali.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani mogu da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama – kuvano vino, čaj, toplu čokoladu, kurtoš kolač, štrudle, vafle, kobasice, čokoladni giros, kolače i još mnogo toga, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

I ove godine nagrađujemo najlepše pismo Deda Mrazu. Najmlađi svoja pisma Deda Mrazu mogu da ubace u veliko crveno sanduče, a vlasnika najlepšeg pisma nagradićemo putovanjem. Izvlačenje se održati u subotu 23.12.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.

Autor: NsHronika