Početna Gradske teme Foto-konkurs za novosadske studente “Najlepša prolećna fotografija Novog Sada”

Foto-konkurs za novosadske studente “Najlepša prolećna fotografija Novog Sada”

0

Od 9. maja do 9. juna trajaće foto-konkurs za novosadske studente “Najlepša prolećna fotografija Novog Sada”. Prva robna nagrada je mobilni telefon, druga električni trotinet, a treća bicikl. Svi nagrađeni dobijaju i besplatnu abonetsku knjižicu za korišćenje usluga studentske menze, besplatnu sezonsku ulaznicu za novosadsku plažu Štrand, besplatnu godišnju kartu za sve linije gradskog prevoza i besplatnu ulaznicu za bazene JP SPC “Vojvodina”.

Na konkursu mogu da učestvuju studenti koji žive u nekom od osam studentskih domova u Novom Sadu i svi studenti novosadskog univerziteta koji koriste usluge studentske menze.

“Očekujem da će i foto-konkurs “Najlepša prolećna fotografija Novog Sada” naići na dobar odziv studenata, i da će žiri imati mnogo posla. I to ne samo u pogledu broja pristiglih fotografija, već i u pogledu njihovog kvaliteta. Očekujem da će studenti, kao što je to bio slučaj sa literarnim konkursom “Srce mog grada” koji smo ustanovili prošle godine povodom Svetskog dana pismenosti, biti kreativni u fotografskom predstavljanju svog omiljenog dela Novog Sada, koji će za mnoge od njih postati njihov novi dom. Nagrade obezbeđujemo u saradnji sa sponzorima, a nastojaćemo da oba konkursa postanu tradicionalna”, kaže direktor Studentskog centra “Novi Sad” Zoran Martinović.

Fotografije će ocenjivati stručni žiri koji čine poznati novosadski fotografi Martin Candir, Jelena Ivanović, i po jedan predstavnik Studentskog centra “Novi Sad” i novosadskog Studentskog kulturnog centra.

Kako bi se obezbedila ravnopravnost učesnika, tekstom konkursa predviđeno je da će se ocenjivati samo fotografije snimljene mobilnim telefonom. Fotografija ne može da bude manja od tri megapiksela i bodovaće se samo fotografije koje nisu obrađivane niti ulepšavane u bilo kom programu za unapređnje kvaliteta fotografija.

Fotografiju svog omiljenog dela Novog Sada i svoje podatke studenti treba da pošalju na imejl studentskicentarnovisad@gmail.com, a jedan učesnik može poslati najviše dve fotografije.

Detalji konkursa objavljeni su na sajtu Studentskog centra “Novi Sad”.

Izvor: RTV.rs
Foto: scns.rs