Početna Kultura Dve ulaznice po ceni jedne za koncert uzbudljivog ansambla “Metamorfozis”

Dve ulaznice po ceni jedne za koncert uzbudljivog ansambla “Metamorfozis”

0

Premijerno su izveli više od 170 novih dela, organizovali sopstveni festival, proglašeni Orkestrom godine, nastupaju bez dirigenta, predvođeni svojim osnivačem, a gotovo dve decenije, koliko postoje, sarađuju i sa čuvenim Goranom Bregovićem. Gradska koncertna dvorana u Novom Sadu predstavlja jedan od najznačajnijih domaćih ansambla – “Metamorfozis”, koji će nastupiti 11. maja u 20 časova i uz vrhunske i inovativne interpretacije dela klasičnog repertoara, domaćih i stranih savremenih autora, predstaviće i novi album “Music for the missing buterflies” koji je izašao ove godine za berlinsku izdavačku kuću “Pantopia Music”.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstix-a, kao i onlajn na sajtu, a u toku je specijalna akcija 1+1, odnosno dve ulaznice po ceni jedne, koja će trajati sve do samog dana koncerta. Akcija traje samo na prodajnom mestu u Pariskom magazinu.

Od osnivanja, 2005. godine, za šta su zaslužni violista, Saša Mirković i violončelistkinja, Tatjana Jovanović Mirković, ansambl sarađuje sa Goranom Bregovićem u okviru projekata “Orchestra for weddings and funerals”, “Tolerant Heart”, “Alcohol” i “Memoirs of Queen Margot”, na turnejama i festivalima, kao i u najpoznatijim svetskim koncertnim dvoranama (Teatar Tuluz, Filharmonija Esena, Karnegi Hol, Ejvori Fišer hol Linkoln centra, Volt Dizni Hol, Sidnej opera, Palata muzike…).

Ansambl je svoj dugogodišnji rad krunisao sopstvenim petodnevnim festivalom savremene umetnosti “Meta World” u decembru 2022. godine, a poslednjih godina, ostvaruje zapažene nastupe na značajnim festivalima – “Bemus”, “Dani orgulja”, “Budva Grad teatar”, u okviru ciklusa “Koncerti u Studiju 6”, “Lasciar Vibrare u DKSG”, na svečanom otvaranju “Takmičenja Muzičke omladine”, “BUNT-u”, “Mokranjčevim danima”, ali i na festivalima u inostranstvu, kao što su “Pantopia festival” u Berlinu, “Hudba” u Fullu u Slovačkoj i mnogi drugi.

Takođe, realizovali su brojne trajne snimke za radijske i televizijske programe, a osam koncerata zabeleženih u periodu pandemije emitovano je širom sveta. Ansambl je u februaru 2017. godine nagrađen prestižnom godišnjom nagradom “Muzika klasika” za 2016. godinu u kategoriji Orkestar godine, a u oktobru 2022. najznačajnijom nagradom za savremeno stvaralaštvo, nagradom “UKS-a Aleksandar Pavlović”, za izvođenje i promociju savremene srpske muzike i izuzetan doprinos u zemlji i inostranstvu.

Od 2010. godine, ansambl deluje samostalno i u potpunosti je posvećen izvođenju savremene muzike, uz povremene izlete u ostale periode. Negovanje i afirmacija domaćeg stvaralaštva raznovrsnih estetika je misija ansambla, pa se danas na njegovom repertoaru nalaze dela gotovih svih srpskih etabliranih kompozitora, ali i onih mlađe generacije.

Izvor: Promo
Foto: M. Piroški