Početna Gradske teme Grad Novi Sad za trojke daje 200.000 dinara, a biće uvećana i...

Grad Novi Sad za trojke daje 200.000 dinara, a biće uvećana i pomoć za drugo dete

0

Grad Novi Sad je na osnovu izmene Rešenja o utvrđivanju iznosa novčane pomoći za trojke opredelio 200.000 dinara umesto dosadašnjih 150.000.

Iako Grad još uvek nije opredelio posebnu pomoć za drugo dete u porodici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pomoć za drugo novorođenče koja će biti značajno uvećana u odnosu na postojeću, piše Blic.

Kako je Vučić naveo, pomoć za drugo dete je izuzetno važna, jer se radi o “prekretnici”.

Mere će za drugo dete biti poznate za petnaestak dana, a posebno će biti regulisano pitanje studenata i studentkinja koji žele da ostvare svoje roditeljske potrebe.

U Novom Sadu novogodišnja novčana pomoć za bebe rođene 1. januara novosadskom porodilištu ostaje ista – 50.000 dinara, kao i poklon prvoj bebi rođenoj u Novoj godini – 200.000 dinara, a toliko ostaje i novčani poklon za Novosađane rođene na Dan grada.

Ove izmene važiće do kraja godine, a očekuje se da će se izmenjeni, uvećani iznosi planirati i budžetom za 2022. godinu, te će Gradsko veće produžiti trajanje ovih odluka.

Da podsetimo, predsednik je najavio da će od 1. januara 2022. roditelji za svako prvorođeno dete od države dobijati po 300.000 dinara a biće opredeljena i pomoć za parove u iznosu od 20.000 evra za početak zajedničkog života.

Izvor: nsuzivo.rs/Blic
Foto: Pixabay