Početna Gradske teme Gradonačelnik prisustvovao edukaciji dece osnovnih škola o bezbednom učešću u saobraćaju

Gradonačelnik prisustvovao edukaciji dece osnovnih škola o bezbednom učešću u saobraćaju

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, u Osnovnoj školi “Veljko Vlahović” u naselju Šangaj, prisustvovao je početku realizacije edukacije za unapređenje bezbednosti saobraćaja za decu osnovnih škola, koja će biti sprovedena u dvadeset dve osnovne škole na teritoriji Grada Novog Sada i koju će proći 8.000 osnovaca, od 1. do 4. razreda.

“Nastavljamo akciju koju smo započeli 2017. godine, uz novinu koju smo uveli ove godine da se deci na zanimljiv i inovativan način, uz pomoć specijalnih virtuelnih naočara, približe sve opasnosti sa kojima se mogu susresti u saobraćaju. Bezbednost naše dece nam je prioritet ne samo 1. septembra, kada je pažnja roditelja, ostalih učesnika u saobraćaju usmerena na čin početka školske godine. Želim svima da poručim da je nama u Gradu Novom Sadu svaki dan 1. septembar i da ćemo nastaviti da podržavamo ovakve i slične aktivnosti, u cilju prevencije i smanjenja ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa mladim učesnicima u saobraćaju”, izjavio je gradonačelnik Đurić.

Koordinator edukativnih aktivnosti Srđan Vuković, naveo je da su prema svim statistikama deca najranjivija i najrizičnija kategorija u saobraćaju kao i da je cilj edukacija i obuka da se smanji broj poginule dece u saobraćaju i da kroz zanimljive poligone deca razviju svest i ispravne stavove o bezbednosti u saobraćaju.

Gradonačelnik Đurić je dodao da će od naredne godine sve škole u Novom Sadu biti obuhvaćene ovim programom i edukacijama o bezbednosti u saobraćaju, budući da je ono što je najvažnije jeste nulti stepen smrtnosti dece.

Grad Novi Sad i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada sedmu godinu zaredom realizuju aktivnosti sa decom, sa ciljem stvaranja pozitivnih stavova i bezbednog ponašanja u saobraćaju. Ukupna vrednost opredeljenih sredstava od 2017. godine za potrebe edukacije dece iznosi preko 43 miliona dinara, a samo ove godine je opredeljeno gotovo 6 miliona dinara za iste namene.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs