Početna Aktuelno #HerojUlice2020: Dva mala heroja velikog srca

#HerojUlice2020: Dva mala heroja velikog srca

0

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 15. oktobra do 15. decembra 2020. godine.

Za ovogodišnji konkurs javili su nam se i ponosni roditelji dva mala “heroja”, desetogodišnje Ksenije i osmogodišnje Hristine.

– Izuzetno smo ponosni na njihovu humanost, što je bio povod da vam se obratimo. Ksenija i Hristina Pržulj su sestre koje su među prvima pokrenule akciju prikupljanja pomoći u Novom Sadu za malenu Lanu Jovanović. Pored toga, veliki su ljubitelji životinja, te su do sada udomile dve napuštene mace. Rado pomažu komšijama i starijim sugrađanima i vole da poklanjaju drugima svoje poklone a pre svega svoje vreme. Lako će te ih prepoznati, po osmehu i potitivnoj energiji, koju šire oko sebe – poručuju njihovi roditelji.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor, a na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje, produženi vikend za dve osobe u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prošlogodišnjeg konkursa.

Autor: NSHronika
Foto: Privatna arhiva