Početna Politika Vučić: Novi Sad fiskalno odgovoran, Vučević radi odlično

Vučić: Novi Sad fiskalno odgovoran, Vučević radi odlično

0

Novi Sad je fiskalno odgovorna lokalna samouprava, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je na konferenciji za novinare održanoj nakon sednice presedništva SNS-a na kojoj su izglasni kandidati za članove nove Vlade Srbije, rekao da većina lokalnih samouprava ima problem s fiskalnom odgovornošću.

“Predsednici lokalnih samouprava moraju da se ponašaju fiskalno odgovorno. Probleme nemamo u Novom Sadu, gde je Vučević odličan. Većina se ponaša drugačije. Svi spuštaju potencijalne rashode, a dižu potencijalne prihode. Umesto da rade obrnuto. Da konzervativno tumače prihode, a da dodaju rashode, pošto im uvek budu veći. I onda na kraju godine, traže od vlade i države da im pomogne. Očigledno da to što smo promenili 50 odsto ljudi na lokalu nije dovoljno. Da ćemo morati još češće da ih menjamo, sve dok ne shvate da moraju da se ponašaju fiskalno odgovorno” – rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija nema problem s likvidnošću i da na računu trenutno ima 160 milijardi, ali da lokalne samouprave moraju da vode računa o svojim finansijama.

Pročitajte i: VUČEVIĆ: Budžet grada je danas duplo veći i bez kredita u njemu

“Sve što radimo, radimo da naša deca ne bi nasledila naše dugove” – rekao je Vučić.

Novi Sad je početkom oktobra nakon rebalansa, dobio najveći budžet u istoriji od 30,1 milijardi dinara.

Gradonačelnik Vučević je tom prilikom rekao da je posebno važno što Novi Sad, u najtežoj godini u 21 veku nije odustao ni od jedne važne stavke u budžetu.

“Nismo smanjili nijedno davanje. Nismo odustali ni od jedne kapitalne investicije. Naši prihodi su odlični. Hvala Novosađanima” – rekao je prilikom usvajanja rebalansa Vučević.

Izvor: NSU
Foto: CMC