Početna Gradske teme #HerojUlice2021: Maja Radaković humanitarno oslikava ulaze zgrada zimskim motivima

#HerojUlice2021: Maja Radaković humanitarno oslikava ulaze zgrada zimskim motivima

0

Izbor u okviru akcije „Heroj ulice” koji treći put zaredom organizuju kompanija „Color Media Communications”, dnevni list „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je 15. oktobra 2021. godine.

Među prijavljenim kandidatima za konkurs “Heroj ulice” našla se i Novosađanka, Maja Radaković, koja je nesebičnim trudom i zalaganjem učinila da Detelinara bude i lepša i bolja za život. Posebno se istakla njena požrtvovanost i zalaganje u organizovanju humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava za lečenje novosadskih mališana. Osim raznih bazara i različitih humanitarnih akcija, Maja već drugu godinu zaredom, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, oslikava zimske motive na ulazima zgrada, a prikupljen novac uplaćuje kao donaciju za neko bolesno dete.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejl adrese: herojulice021­@gmail.com

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama.

Nakon zatvaranja konkursa 15.12.2021. godine, biće održan izbor, a na prijemu u Gradskoj kući svi prijavljeni dobiće simbolične nagrade i plakete.

Pobednika ovogodišnjeg konkursa očekuje nagradno putovanje.

Foto: Privatna arhiva