Početna Gradske teme Kad padne sneg zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje u delu centra

Kad padne sneg zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje u delu centra

0

Gradska uprava za saobraćaj donela je rešenje o promeni režima saobraćaja u pojedinim ulicama do 1. aprila naredne godine za vreme snežnih padavina.

Zbog efikasnijeg čišćenja kolovoza i uklanjanja snega dozvoljava se vozilima zimske službe prolaz Sutjeskom ulicom od Radničke ka Ulici Maksima Gorkog, polukružno okretanje na raskrsnici Puta Šajkaškog odreda i puta za Rafineriju, kao i kretanje saobraćajnim trakama namenjenim za vozila javnog gradskog prevoza.

Takođe, u vreme snežnih padavina zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila u sledećim ulicama: Svetozara Miletića (od Jovana Subotića do Grčkoškolske ulice), na Trifkovićevom trgu, vojvode Putnika, Ive Lole Ribara, Maksima Gorkog, Modene, Konstantina Danila i Jevrejskoj.

Rešenjem Gradske uprave za saobraćaj, obavezno je korišćenje zimske opreme za vreme otežanih uslova odvijanja saobraćaja na Partizanskom putu na Fruškoj gori.

Kako bi se vozači upozorili na opasnost tokom snežnih padavina, saobraćajni znak opasnosti od neočekivanog nastanka poledice ili snega biće postavljen na Mostu slobode i petlji Mišeluk, Kaćkom mostu, Temerinskom, Varadinskom i svim mostovima preko kanala DTD na teritoriji Novog Sada, na nadvožnjacima puteva Kovilj – Gardinovci, Kovilj – Budisava, Čenej – Kisač, na nadvožnjaku na Mišeluku i na Bulevaru Evrope, na usponima u Ulici Dunavske divizije u Petrovaradinu i Karađorđevoj ulici, na Trgu kralja Petra I i na obilaznici u Sremskoj Kamenici.

Istovremeno, postaviće se i saobraćajni znaci kojima se ograničava brzina kada je sneg na kolovozu na deonicama: Čenej- Kisač, Kisač – Irmovo, na putu za Čenej, za Plantu, za Nemanovce i Pejićeve salaše, za Rafineriju i Šangaj, Kovilj-Budisava, Kovilj–Gardinovci, Rumenka – Kisač, Kisač– Stepanovićevo, na Putu Šajkaškog odreda, Varadinskom mostu, Mostu slobode i petlji Mišeluk.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay