Početna Gradske teme Karlovci u puteve ulažu 16,3 miliona dinara

Karlovci u puteve ulažu 16,3 miliona dinara

0

Opštinsko veće u Sremskim Karlovcima usvojilo je početkom meseca Program održavanja putne mreže na teritoriji opštine za 2021. godinu, koji je 15. februara stupio na snagu.

Po tom programu iz opštinskog budžeta u saobraćajnice u mestu tokom godine biće uloženo 16.293.000 dinara, od čega 520.000 dinara jeste suma koja potiče od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje u skladu sa članom 18. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Od pomenute svote, za vanredno održavanje saobraćajnih površina – kolovoza, trotoara i drugo nakon havarija i elementarnih nepogoda predviđeno je 1,2 miliona dinara.

Za održavanje puteva u zimskim uslovima sa obezbeđenjem materijala planirano je 7,7 miliona dinara, a za održavanje saobraćajnica šest miliona. Sa 1.240.000 dinara finansiraće se održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije i njeno unapređenje.

Program će realizovati Opštinska uprava preko nadležnih odeljenja.

Za pružanje usluga na održavanju objekata putne privrede Opštinska uprava će u skladu sa zakonom odabrati izvođača. Javno komunalno preduzeće „Belilo“ je zaduženo za održavanje puteva u zimskim uslovima.

Novac od kazni za saobraćajne prekršaje koristiće se po usvojenom programu korišćenja para za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Sremski Karlovci za 2021. godinu i dinamikom koju odredi Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Sremski Karlovci.

Izvor: Dnevnik
Foto: Wikipedia